Annons

Falcons taggade inför kval

Imorgon har Falcons herrar möjlighet att ta ett stort kliv mot spel i allsvenskan nästa säsong. Vinst över Craftstaden Oskarshamn och ett direkt avgörande kval återstår. En av nyckelspelarna i Falcons är målvakten Daniel Lind.
– Vi är rejält taggade. Det är 25 timmar kvar till match men man önskar att det var 2,5, säger han och skrattar.

Falcons har mött Oskarshamn vid ett flertal tillfällen den gånga säsongen. Först vann Falcons på bortaplan den 23 mars med 7-4. Sedan fick smålänningarna revansch den 1 mars då de vann med 5-6 efter mål i sudden death i Landskrona. I den första kvalmatchen, som avgjordes förra helgen, vann dock Falcons igen, denna gång med 5-6 på straffar.
De många mötena gör att inget av lagen kommer att kunna överraska sina motståndare. Det känner varandra för väl för det.
– De har en hel del individuellt skickliga spelare som vi måste hålla koll på, säger målvakten och sticker ut hakan rejält.
– Men vi har ett bättre lag och samtliga spelare är tillgängliga. Ska de slå oss imorgon så måste de göra sin livs match.

Annons
 

Säsongens högsta publiksiffra i Idrottshallen, 588, hade Falcons då de tog emot seriesegrarna Åstorp/Kvidinge i november. Nu hoppas Daniel Lind att få se ännu fler imorgon.
– Det var länge sedan vi hade en riktig storpublik. Det hade varit underbart om det hade kommit 800. Jag lovar att vi kommer att bjuda på god underhållning. Vi tänker vinna matchen för att undvika en extra match på söndag, avslutar målvakten.

Matchen börjar klockan 16.16.

Skulle Oskarshamn vinna över Falcons i lördagens match väntar en direkt avgörande drabbning i Idrottshallen på söndag klockan 14.14.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser