Annons

Brygga i Lill-Olas rivs – Materialet kan bli ett kallbadhus

Den gamla badbryggan som idag står intill den nybyggda ute i Lill-Olas kommer att rivas. Tanken var att bygga ihop de båda bryggorna men nu har det visat sig att den gamla är i så dåligt skick att man beslutat att riva innan badsäsongen börjar. Det material som fortfarande är friskt nog kan komma att användas till ett nytt kallbadhus vid strandpromenaden Linjen. – Med all sannolikhet hade vi fått riva den gamla bryggan om något eller några år. Därför tog vi beslutet att inte lägga på plankorna på bryggan i år utan istället ta bort den helt, säger Tom Sörensson på fritid- och kulturförvaltningen.

Det finns dock en hel del av materialet som fortfarande är friskt och detta kan komma väl till pass om och i så fall när ett nytt kallbadhus ska byggas på Halvmånen.
– Vi har haft ett möte med Doppingarna som ägde det kallbadhus som stormen Sven tog i höstas och vi har sagt att de får allt material från den gamla bryggan som de kan använda.

Annons
 

På Doppingarna andas man morgonluft efter en vinter utan kallbadhus. – Mötet med kommunen var mycket givande och vi har tagit fram ett förslag som vi tror ska passa såväl oss och kommunen som varvet, säger föreningens ordförande Leif Norbeck och förklarar.
– Bryggan har vi tänkt ska ha samma läge men utbyggnaden ska vi ha på den högra sidan istället för som tidigare, på den vänstra in mot hamninloppet, säger han och avslutar.
– Vi ska träffa Jonas Hansson på OHI nästa fredag och då hoppas vi att så många pusselbitar ska komma på plats att vi kan börja planera ordentligt för ett bygge.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser