Annons

Anton Jahnke siktar mot OS

Svenska handikappförbundet höll uppstartsläger för friidrottarna i Mjölby och värdar var Jan Björfeldt med dottern Kristin.
– Det svenska friidrottslandslaget möttes i Kungshögaskolans lärarrum för att diskutera årets satsningar och för en informations- och teambildningshelg, dit även de personliga tränarna var medbjudna, berättar Jonny Karlsson som körde från Landskrona med tre friidrottare med funktionsnedsättning, Anton Jahnke Landskrona/Helsingborg, Victor Svanesohn Helsingborg och Stephanie Ydström Kågröd/Malmö. Alla tre är aktuella för landslaget
– Flera paralympiska medaljörer och världsmästare fanns på plats vid träffen och det va mycket trevligt att träffa alla.

På upptaktslägret är alla former funktionshinder företrädda, rullstolsburna, synskadade, personer med kognitiv funktionsnedsättning i ålderspannet mellan 18 till 46 år.
En av dem var Jeffrey Ige, kulstötare och paralympisk silvermedaljör från London, världsmästare på inne VM och mottagare av radiosportens pris ”Årets stjärnskott” 2012.
– En glad och trevlig kille som utstrålar stort självförtroende.

Annons
 

Under träffen informerades om alla kommande mästerskap som EM och VM samt mycket info inför OS i Rio 2016 om bland annat kvaltävlingar.
– Förbundet hade även förberett en mångkamp med olika precisionsgrenar där de deltagande skulle jobba i lag. Där Lag 2 med många skåningar vann, konstaterar Jonny Karlsson.

Förbundskapten Magnus Olsson presenterade truppen till EM i Holland den 13-15 juni.
– Anton blev uttagen till 400 och 200 meter, så redan i juni börjar Antons resa mot Rio. Han hoppas kvala så tidigt så möjligt i just 400 meter som är en OS-gren.

Men även om man klarat kvalet så är man inte säker på en OS-plats eftersom Sverige måste tävla till sig till platser OS och det får man bara om man kommer etta på EM,VM.
– Så nu är det hård träning i Bollnäs där Anton går i skolan och sen när han är hemma i Skåne så tränar han nu i Helsingborg, men han har kvar mig som tränare, avslutar Jonny Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser