Annons

Man hade änglavakt – hittades medvetslös i brinnande lägenhet

Natten mot torsdagen larmades brandkåren till en lägenhetsbrand på Östergatan i centrala Landskrona. Väl framme fick brandmännen bryta sig in i lägenheten och där fann de en medvetslös man i sovrummet. Mannen hade dock änglavakt och vaknade till liv i ambulansen på väg till sjukhus. Branden som förstörde köket i lägenheten och rökskadade den aktuella lägenheten samt lägenheten ovanför, släcktes snabbt.

Klockan var cirka 23.30 på torsdagskvällen när en av de boende på Östergatan 13 upptäckte att det luktade brandrök varpå hon ringde brandkåren omedelbart. Hennes snabba handlande kan ha räddat grannens liv.
– När vi kom till adressen kände vi också direkt att det luktade brandrök i trappan. Vi lokaliserade var lukten kom ifrån och bröt upp dörren. Vi såg då att det brann rejält i köket och när vi undersökte lägenheten så hittade vi en medvetslös man i ett av sovrummen, säger Patrik Sander, styrkeledare på Räddningstjänsten.
– Man befarar alltid det värsta men vi fick besked att han vaknat till liv när dom var på väg till lasarettet. Hade vi kommit lite senare vet man inte vad som hänt. Han hade en makalös tur.

Annons
 

Branden, som totalförstörde köket, hade börjat vid spisen men vad som orsakat den kan inte Patrik Sander på fredagsförmiddagen.
– Det får en teknisk undersökning visa, avslutar styrkeledaren.


Räddningstjänsten fann en medvetslös man i den eldhärjade lägenheten men han vaknade till liv då han fördes med ambulans till sjukus.
– Han hade änglavakt, säger styrkeledare Patrik Sander.
Foto: André Tajti

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser