Annons

Delade meningar om BoIS hemmapremiär

Det råder delade meningar om det bör spelas fotboll på Landskrona IP:s nya gräsmatta den 14 april då BoIS tar emot Ljungskile i sin hemmapremiär. BoIS sportchef Mats Aronsson är optimistisk och hoppas på match på IP. Detta är något som förvånar Bengt- Arne Nilsson på fritidsförvaltningen, som vill att man ska vänta med spel till den 17 april då man ska möta Syrianska.

Det har figurerat uppgifter om att BoIS hemmapremiär mot Ljungskile den 14 april skulle vara i fara och eventuellt få avgöras på BoIS reservarena i Halmstad. Detta är dock något som BoIS sportchef Mats Aronsson inte är så intresserad av.
– Du ska inte tro på allt som står i tidningarna. Vår förhoppning är fortfarande att det bli match på IP den 14 april, säger han på torsdagseftermiddagen.

Annons
 

När Landskrona Direkt konfronterar Bengt- Arne Nilsson på fritidsförvaltningen om Mats Aronssons uppfattning blir han först tyst i luren innan han tar till orda.
– Säger han det? Det förvånar mig, säger han och förklarar.
– När det är dags för premiär så har den nya gräsmattan legat där i cirka två veckor. Optimalt är att vänta cirka 3-4 veckor. Men om man spelar en match, låt oss säga den 17 april och sedan nästa den 1 maj så hinner vi fixa till den. Att spela två matcher med tre dagars mellanrum är inte någon bra idé om du fråga mej. Man vill väl kunna ha en bra plan resten av året?

Om allt fortsätter att gå enligt planerna så kommer gräset att börja läggas på torsdag nästa vecka och sedan är matta lagd till helgen.
– Allt har gått perfekt och därför tycker jag det är dumt att riskera hela säsongen bara för en match. Jag vill inte säga att det är uteslutet med match den 14 april men chanserna är inte stora, säger Bengt- Arne Nilsson.
– Men vi får sätta oss ner och prata med BoIS och komma fram till ett gemensamt beslut. Även om det är vår plan och vi som har det yttersta ansvaret så vill vi att BoIS ska vara med i besluten, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser