Annons

Krögare känner sig lurad av Teknik- och serviceförvaltningen

På onsdagen påbörjades arbetet med att sätta upp de nya glaspartierna som ska inhägna krogarna runt Rådhustorget. Meningen var att arbetet skulle påbörjas hos Restaurang Fellini men Patrik Holmberg, som driver krogen med sin syster Christine, har sagt stopp. Anledningen är att han hävdar att han inte får så mycket yta för sin uteservering som han blivit lovad. – Som det ser ut just nu så tappar jag ett stort antal platser på min uteservering och så var det inte sagt från början. Och hade jag inte sagt stopp för monteringen av staketen så hade det inte kunnat ändras på i efterhand, säger han. Att han är upprörd går inte att ta miste på. Han förklarar också att det finns andra krogar som fått betydligt större uteserveringar än de haft innan. – Jag vill ju inte att det ska bli såhär. Men vad jag har förstått så har kommunen mätt fel och det har gynnat restaurangerna på den norra sidan av torget, säger han och menar att han och de övriga på den östra sidan fått drygt fem meter ut från fasaden medan de på andra sidan torget fått sju meter ut från sina husväggar. – Och det hade väl varit ok om jag fått behålla samma yta som tidigare. Men nu har de på kommunen gjort så att jag kommer att få betydligt mindre kundunderlag än andra och det är frågan om jag klarar av att driva restaurangen då. Blir det ingen förändring så överväger vi att sälja. Den ansvarige för projektet på Teknik- och serviceförvaltningen på Landskrona stad är Peter Siilak och han ställer sig frågande till kritiken. – Jag var och talade med Patrik senast igår och han var upprörd när jag kom men efter att vi talats vid så upplever jag det som att vi var överens. Därför undrar jag lite vad som hänt. Att Fellini skulle ha fått mycket mindre serveringsyta än planerat förnekar Peter Siilak. – Först och främst ska vi klargöra att Fellini hade en större uteservering än de hade tillstånd för innan så detta är reglerat och det har han varit medveten om sedan dag ett. Vad gäller ritningarna så pratar vi om att han får 20-30 centimeter mindre än vad som var planerat från början. Mer rör det sig inte om. På andra sidan har dock krogarna fått lite större serveringar eftersom vi nu kommer att utgå från gatubilden istället för husfasaderna, säger han och förtydligar. – Innan gick staketen parallellt med husfasaderna men nu ska de följa den gamla gatubilden, samma sträckning som träden som omringar torget. Därför kommer Speakers Corner och framför allt 261 att få lite större uteserveringar. Men det rör sig inte om så mycket, hävdar Peter Siilak. Tomas Lehrecke är chef för Teknik- och serviceförvaltningen och han kommer att kontakta Patrik Holmberg för att försöka reda ut situationen. – Vi kommer inte att kunna erbjuda en uteservering som är bredare mot torget men om han kan tänka sig en längre uteservering längst med Nygatan så är det ett alternativ. Jag får ta det med honom, säger han.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser