Annons

Späckad och framgångsrik volleybollhelg för Kronan

Helgen som gick har varit fullproppad med volleyboll och hela sju lag från Kronan VBK har spelat turneringar. Bäst gick det för deras U13-tjejer, som spelade DM i Svedala i lördags.
– Vi hade tre lag med, ett i svarta, det vill säga den svåra, klassen och två i gröna klassen. Totalt deltog 28 flicklag från olika föreningar i Skåne, säger Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare för Kronan VBK.

Kronans svarta lag lyckades spela till sig en fin bronsmedalj och kan därmed titulera sig tredje bästa lag i Skåne. I laget spelade Agnes Johannesson (som även var med i förra årets silverlag), Rodaina Alrawi, Lykke Nilsson och Elvira Durakovic.
Detta var första turneringen som alla fyra tjejer spelade tillsammans de lyckades verkligen hitta ett fint samarbete som räckte ända till medalj.

Annons
 

I gröna klassen lyckades ett av Kronans lag lika bra. Lag Kronan 02, som bestod av Källa Andersson, Hanna Brkic och Linnea Olsson spelade även de hem ett brons.
– Mycket imponerande med tanke på att Linnea gjorde sin allra första turnering och Hanna sin blott andra. Dessutom var de bara tre spelare mot motståndarnas fyra.

Det tredje laget från Kronan fick åka hem utan medalj, men med en massa erfarenheter i bagaget. Lag Kronan 03-04 bestod av Edona Thaqi, Ida Ekberg, Wilma Olsson och Sanna Boskovic.

Samtidigt spelades säsongens största Kidsvolleyturnering i Helsingborg, där hela 32 lag deltog i klasserna Level 0,1,2 och 3. Kronan hade även här med tre lag, ett vardera i Level 0,2 och 3.
– Alla tre lagen visade massor av glädje och lärde sig massor under dagen. I Kidsvolley får alla medaljer och det var 10 lyckliga Kronanbarn som fick ta emot sina medaljer när turneringen var slut. Vi kan mycket glädjande berätta att vår Kidsvolleygrupp har växt från 7 barn i höstas till att nu ha ca 20 barn. Extra glädjande är att det kommit en hel del pojkar och fördelningen börjar jämna ut sig. Vi har även 9 barn igång i vår nysatsning ”Småkronorna”, där 2-5 åringar leker och bekantar sig med boll och att träna i grupp, säger Marie Saxne och gläds åt föräldrarnas engagemang.
– Här får vi även med föräldrarna direkt, då de måste deltaga aktivt i träningen med de små. Vi kan redan nu se att en massa före detta volleybollspelare hittat tillbaka till oss via denna barngrupp. Förhoppningsvis är detta ett vinnande koncept för att trygga föreningens framtid.

Volleybollhelgen avslutades med DM för U17 i Bara. Kronan hamnade i en tuff grupp och fick ge sig mot både Ystad VK och Lunds VK efter två raka set i båda matcherna. Det var dock stundtals riktigt bra spel och alla seten var jämna.
– Det blev B-slutspel, där vi ställdes mot KFUM Kristianstad och Hässleholms VK. I matchen mot Kristianstad spelade vi disciplinerat och bra rakt igenom med endast en liten svacka i slutet av andra set då vi tappade en 24-19 ledning upp till 24-24. Vi tog oss dock samman och vann setet och matchen. Mot Hässleholm kom dagens enda riktigt dåliga insats, när vi spelade långt under vår förmåga i första set och tappade detta. I andra set kom vi dock ut som ett helt annat lag och körde över Hässleholm och kunde även ta tredjesetet utan större problem. Vi slutade etta i B-slutspelet, och sjua totalt, säger Marie Saxne och blickar framåt.
– Detta var sista genrepet inför SM som avgörs den 5-6 april i Göteborg, och vi tar med oss att vi höjt vår lägstanivå rejält och agerar som ett lag hela dagen. I både medgång och motgång. På SM har vi som målsättning att spela på toppen av vår förmåga hela tiden, och förhoppningsvis räcker det till någon matchvinst. Att vi ens har kvalat in som en av de 16 bästa föreningarna i Sverige är en smärre sensation, med tanke på vårt unga lag och klubbens relativt nya ungdomsverksamhet, och nu ska vi njuta av detta äventyr och lära oss massor.

Helgen som kommer blir lugnare för volleybollklubben.
– Då har vi endast ett lag i farten. Det är vårt U19 som åker till Falkenberg för att spela U19 SM-kval. Även här deltager vi för första gången i kvalsammanhang och vi vet att motståndet är betydligt tuffare då många av lagen har spelare som spelar på elitnivå och strax där under. Våra tjejer har aldrig ens spelat på seniornivå, och vissa är så unga som 14 år, men detta blir första avstampet för vårt blivande damlag och vi är med för att se och lära, avslutar tränaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser