Annons

Sju gesäller korades vid FR-möte

I veckan hade Företagarna Landskrona sitt 135:e årsmöte. Traditionsenligt passade föreningen på att dela ut gesällbrev till ungdomar som förkovrat sig inom sina yrken och i år var det såväl målare som frisörer som fick ta emot gesällbrev, blommor samt tusen kronor vardera.
Gesällerna var Madeleine Gün, Matilda Höljefors-Olsson, Johan Jönsson, Sophie Lind, Emelie Persson, Jakob Sjögren och Julia Westerlund.

Efter gesällutnämningen intogs en måltid innan Företagarnas årsmöte avhölls. Från detta kan konstateras att styrelsen är den samma som tidigare vilket bland annat innebär att Ronny Ahrling gör sitt 21:a år som ordförande.
– Många föreningar har en ordförande som sköter allt och dessa fungerar inte särskilt bra. Avdelningen i Landskrona är dock den bäst fungerande i hela Region Syd och anledningen till detta är att samtliga i styrelsen har sina egna specialuppgifter vilka de fullföljer med entusiasm. Och det är kanske här min styrka finns, i att delegera jobbet till andra, säger Ronny Ahrling och skrattar.

Annons
 

Noterbart är att Ronny Ahrling även är föreningens ålderman och därmed ansvarig för gesällutdelningen. Hans 21 år som ordförande tangerar åldern på flera av de som fick gesällbrev.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser