Annons

Media nekas tillträde till BoIS årsmöte

Vad är så hemligt på BoIS årsmöte att media inte är välkomna? Vad det än är så har det fått föreningen att neka Landskrona Direkts deltagande på mötet som äger rum klockan 19.00 ikväll.

BoIS och många med dom anser sig vara Landskrona stads största varumärke. Detta torde innebära att det finns ett allmänintresse om vad som händer i föreningen, framför allt vad gäller ekonomi och styrelsesammansättning. Därför har Landskrona Direkt vid ett flertal tillfällen försökt få svar på frågan om media var välkomna på årsmötet.
Först skickades ett mejl till BoIS ordförande Kenneth Håkansson och klubbdirektör Mats Aronsson på tisdagen men inget svar kom. På onsdagen skickade därför frågan via sms till de båda. Fortfarande på torsdagsmorgonen hade inget svar getts och därför ringdes de båda upp strax innan tio i morse och frågan lämnades då på deras telefonsvarare. Klockan 10.33 kom två mejlsvar samtidigt.
– Jag har pratat med Kenneth om detta och vi anser att mötet är exklusivt för medlemmarna. Därför är tyvärr inte media välkomna, skriver Mats Aronsson och Kenneth Håkanssons svar lyder;
– Precis som mötet i december är årsmötet öppet endast för medlemmar. Vi kommer att lägga ut en fyllig rapport från årsmötet på vår hemsida och du är också välkommen att kontakta oss för ytterligare info efter mötet.

Annons
 

Landskrona Direkt har varit i kontakt med styrelserepresentanter och klubbanställda i ett flertal elitidrottsföreningar inom såväl fotbollen som andra idrotter och de säger sig inte ha varit med om något liknande tidigare. Samma sak säger ett flertal journalister som Direkten varit i kontakt med.
– Dom kanske tycker att även matcherna enbart ska vara till för medlemmarna, säger en journalist syrligt.

Vad är det då som kan vara så hemligt? Klart är att det inte kommer att presenteras några skrällar gällande ekonomin.
– Vi går back 400 000 vilket innebär att vi har cirka 450 000 i eget kapital. Detta i sin tur innebär att elitlicensen är räddad, säger klubbens kassör Jac Nepérus.

Och att det är aktuellt med en ny ordförande konstaterades också i tisdags då Direkten avslöjade att Tommy Larsson, som var tänkt att ta över ordförandeklubban, tackade nej på grund av hälsoskäl.
Vad Landskrona Direkt nu erfar så kommer en ny ordförande med all säkerhet att rekryteras från sittande styrelse och två namn har kommit oss till handa. Mest troligt är att Gabriel Munck tar över ordförandeposten, detta tips kommer från ett par olika källor med god insyn i BoIS styrelsearbete . Det andra namnet som nämnts är Mikael Hjelte som bland annat ÄFF-tränaren Joakim Persson spekulerar om på nätsidan Alltidfullsatts podcast.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser