Annons

LKGF-gymnaster deltog i nordiska mästerskapen

Nordiska Mästerskapen i rytmisk gymnastik har just avgjorts i Kisakillio Sportinstitut i Finland. Fem flickor och en tränare från Landskrona Kvinnliga GF var på plats i den 46 personer stora delegationen.

Olivia Kristensson Nilsson LKGFs junior debuterade i “stora” sammanhang och deltog i det svenska laget i grenarna tunnband, käglor och band.
– Olivia var jättenervös, men lyckades prestera väldigt bra under lördagen, säger Jenny Engdahl från LKGF.
Lagresultatet för Sverige blev brons och Olivia Kristensson Nilsson kvalade in till två grenfinaler. Under söndagen besvärades hon dock av en stel nacke och levde inte riktigt upp till sin normala standard. Hon slutade som nummer sex i både kägel- och bandfinalen. Hennes totala placering blev en 11:e plats eftersom hon endast deltog i tre utav fyra möjliga grenar.

Annons
 

Josefine Olsson, seniorgymnast kämpade på tappert och tillsammans med resten av det svenska laget tog hon silver med god marginal före Norge.
– Josefine belade en hedrande sjätteplats som andra svenska i laget och kvalade in till kägelfinalen. I käglorna blev det en fin fjärdeplats. Åt finskorna fanns inget att göra tyvärr, konstaterar Jenny Engdahl.

LKGFs Duo bestående av Emma Sandell och Erika Gustafsson “satte” sitt fartfyllda bollprogram i första försöket och gjorde nästan lika bra i andra.
– Deras belöning för hårt arbete blev en silvermedalj i den benhårda konkurrensen.

Wilma Mårtensson, från LKGF som deltog med Nevis RGs trupp lyckades också bra och deras program fick fina poäng. Placeringen blev en sjätteplats.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser