Annons

Landskronabor pantade ihop 732 träd i Afrika

Under 2013 skänkte svenskarna rekordmycket pengar via tioårsjubilerande Biståndsknappen hos Coop. I år kommer Landskrona på plats 226 på listan över vilka kommuninvånare som skänker mest av panten. Förra årets placering var 206. Det visar Vi-skogens årliga pantranking.

I Landskrona skänks 0,78 kronor av varje pantad hundralapp till bistånd. Det placerar kommunen på plats 226 i Sverige. Tillsammans skänkte kommuninvånarna pant till ett värde av 14637 kronor. Det motsvarar 732 nya träd i Afrika där Vi-skogen arbetar.
– Vi vill rikta ett varmt tack till alla som trycker på Biståndsknappen i Landskrona. För bara tjugo pantade kronor kan en bonde i Afrika plantera ett nytt träd. Det ger en bättre miljö, inkomster, pengar till barnens skola, och skydd mot klimatförändringarnas effekter, säger Katarina Andersson, insamlingschef på Vi-skogen.

Annons
 

Tillsammans med andra givmilda kunder runt om i landet bidrog invånarna i Landskrona till nytt rekord för Biståndsknappen som fyller tio år i år. Under 2013 skänktes totalt åtta miljoner kronor. Det är 100000 kronor mer än året före och den högsta noteringen sedan knappen introducerades 2004.

Fakta:
Sedan starten har kunderna som trycker på Biståndsknappen skänkt 58,9 miljoner kronor till Vi-skogen och We Effect (Fd Kooperation Utan Gränser), som delar lika på pengarna. Beloppet motsvarar 2945000 nya träd eller stöd till drygt 30000 familjer i östra Afrika där Vi-skogen arbetar. Biståndsknappen finns i 585 Coop-butiker över hela landet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser