Annons

Två anlagda bränder på kort tid i samma hus

I fredags inträffade en brand i en källarvåning på Suellsgatan i Landskrona. Eldsvådan orsakade omfattande skador i källaren samt rökskador i lägenheterna. Ärendet är fortfarande rubricerat som grov mordbrand. Under utredningens gång har det framkommit att det brunnit i samma fastighets källarvåning även måndagen den 3 februari. Vid det tillfället antogs eldsvådan bero på ett elfel men det finns nu skäl att anta att det ligger brott bakom även denna händelse. Därför har det öppnats upp ytterligare ett ärende om mordbrand.

Det finns dock ingen känd hotbild mot fastigheten eller mot någon individ som har adress i lägenheten.
– Vi har i alla fall ingen hotbild mot Migrationsverket som hyr lägenheterna eller mot någon av flyktingarna som bodde i huset, säger Kent Johansson på polisen i Landskrona och informerar vidare att man i dagsläget inte har mycket att gå på.
– Den tekniska undersökningen är inte helt klar så vi får väl avvakta den först. Men som det är idag så har vi bara någon liten lös tråd som vi följer upp men den är väldigt lös, säger han utan att gå in i några detaljer.

Annons
 

Från Migrationsverket berättar pressansvariga att man vill avvakta utredningen innan beslut tas om att eventuellt hyra lägenheter i den aktuella fastigheten även i framtiden.
– De som bodde i huset innan befinner sig idag temporärt på annan ort. Nu vill vi avvakta polisens utredning innan vi går vidare, säger Max Landergård på Migrationsverkets pressavdelning.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen i samband med de båda händelserna. Polisens tipstelefon är 114 14.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser