Annons

SD vill att vårdpersonal ska få arbetskläder

Med anledning av en undersökning gjort av Novus opinion föreslår Sverigedemokraterna i Landskrona i en motion till kommunfullmäktige att ge omsorgsförvaltningen i uppdrag att förse all vårdpersonal med arbetskläder samt att ge dom i uppdrag att återkomma med förslag på tvättmöjligheter ute på arbetsplatserna.

Enligt undersökningen så anser varannan medlem i Kommunal som jobbar inom vård och omsorg att de sprider bakterier och sjukdomar via kläderna. Samtidigt har nära hälften inte tillgång till arbetskläder på arbetsplatsen.
– Detta är mycket oroväckande. På kort sikt kan situationen vara livsfarlig för enskilda brukare och i ett längre perspektiv kan det vara en tickande bomb för hela befolkningen då multiresistenta bakterier sprids snabbt via kläderna. De som har köpt sina egna kläder tvättar de dessutom i sina egna hem. Kläderna måste tvättas i minst 60 grader men hälften i undersökningen tvättar i 40 grader. Vid 40 grader ökar bakterietillväxten vilket gör att smittspridningen ökar, skriver partiet i sin motion.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser