Annons

Bengt Adolvsson (S) lämnar politiken efter nästan 50 år

Med sina 47 år inom kommunalpolitiken tillhör Bengt Adolvsson (S) de verkliga veteranerna. Men nu är det slut, till höstens val saknas hans namn för första gången på valsedeln sedan 1966. Och för sin långa gärning avtackades han vid Socialdemokraternas årsmöte med Brantingsmedaljen.
– Bengt har genom åren stått för stabiliteten i det politiska arbetet, först i Härslövs Arbetarekommun och efter kommunsammanslagningen i Landskrona. Han är lite blyg och gillar inte att stå i rampljuset, men ställer alltid upp för partiet och har svarat för en stor insats genom alla år, konstaterade ordförande Anders Karlsson och till stående ovationer inför ett välbesökt årsmöte tog Bengt Adolvsson emot utmärkelsen.
– Det känns verkligen hedrande, berättade Bengt Adolvsson som sedan 2003 suttit i kommunfullmäktiges presidium.

Men den kommunalpolitiska karriären började redan 1967 i dåvarande Härslövs kommunfullmäktige.
– På den tiden var det viktigast att se till kommunens bästa, arbetet präglades mer av samförstånd än konfrontation, minns han och när Härslöv 1974 gick upp i Landskrona var ekonomin i ordning.
– Jag minns att vi kunde lämna över överskottet på en krona till den nya kommunledningen, påpekade han med ett leende.

Annons
 

Bengt Adolovsson har också upplevt förvandling från industrisamhället till dagens med kunskapsorienterade servicesamhälle.
– Jag jobbade med personalfrågor när Öresundsvarvet lades ner 1983 och gick sedan över till WME, tidigare Landsverk, som gick samma öde till mötes och fortsatte vidare till Eslöv. Totalt var jag med om att lägga ner sex företag och det var ingen rolig resa.

Men det fackliga arbetet i kombination med jobbet som personalansvarig lärde Bengt Adolvsson vikten av att kompromissa och lyssna även på motparten.
– Och är det något jag får önska inför framtiden så är det mer av gammalt hederligt samarbete i kommunalpolitiken och mindre av dagens konfrontation i var och varannan fråga, avslutade Bengt Adolvsson som kommer att fortsätta arbeta politiskt inom partiet och ägna mer tid och sin senaste hobby, släktforskning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser