Annons

Ex-moderater toppar Centerlista

Idag presenterade Centerpartiet i Landskrona sin lista inför valet i höst. Noterbart är att hela fyra av de sex översta namnen kommer från moderaterna. Etta på listan är Marko Huttunen.

Med drygt sex månader kvar till valet presenterar Centerpartiet i Landskrona sin lista. Den som toppar är Marko Huttunen som tidigare tillhört moderaterna men som nu är medlem i Centerpartiet.
– Jag sitter i kommunfullmätige idag på ett eget mandat eftersom jag fick platsen genom personvalet och jag kommer att behålla den platsen. Samtidigt kommer jag att jobba för att Centerpartiet ska ta sig tillbaka i politikens finrum efter att ha varit borta i tre mandatperioder, säger den före detta moderaten.

Annons
 

På listan andra plats hittar vi även där en före detta moderat. Och kristdemokrat.
– En tredjedel av stadens innevånare bor i byarna runt stan och jag känner att jag kan tillföra en hel del där, säger Ylva Nordberg och ger ett exempel på hyr ”byarna” kommit i andra hand.
– När Härslövs kommun gick upp i Landskrona 1972 så hade de ett bra bibliotek. Tio år senare hade de bara ett skolbibliotek och ytterligare tio år senare var det bara en bokbuss som kom sporadiskt. Idag har de ingenting, säger hon och menar att det inte är så märkvärdigt att man byter parti.
– Förr var både väljare och politiker väldigt trogna men så är det inte idag. Väljarna byter ofta parti mellan valen och så gör även politikerna. Det är inget konstigt med det.

På listans tredjeplats hittar vi Sven Svederberg, den lokala ordföranden i partiet.
– Jag har varit centerpartist i hela mitt liv och jag vill nu att vi ska sätta avtryck i den lokala politiken. Det är dags nu.

Som namn nummer fyra finner vi företagaren Ronald Gummesson, tidigare moderat politiker i Svalöv och Landskrona. Efter fyra år utanför det politiska spelet är han tillbaka igen.
– Jag vill vara med att möblera om den politiska kartan. Det behövs hewlt enkelt nya spelare på planen. Därför valde jag att hoppa på, säger han.

Rose-Mari Linde står som nummer fem och hennes sympatier har funnits hos centern alltid och på sjätte plats finner vi den före detta muf-ordföranden Marino Barisic.
– Jag känner att jag har förtroende hos Centern och det faktum att det är ett borgerligt parti avgjorde, säger han.

Sven Svederberg poängterar dock att man inte vill tillhöra något block.
– Vi vill Landskronas bästa och vill inte gå i någon annans ledband, säger han och Marko Huttunen snor ett citat som Gudrun Schyman uttalade på Folkets hus då hon var på ett möte som slutade med att Feministiskt Initiativ bildades.
– Vi går varken åt höger eller vänster. Vi går framåt.

Sven Svederberg vill inte gå in i detalj och tala politik i dagsläget.
– Nu vet vi vilka spelare vi har. En del namn lär också tillkomma. Närmast ska vi ta fram ett politiskt handlingsprogram som vi ska presentera längre fram, säger han och Marko Huttunen avslutar med att bjuda in Landskronaborna till samtal.
– Centerpartiet har tydligt visat en stark och uppriktig vilja till förändring, förnyelse och förbättring. Tanken är att vara ett hållbart Landskronaparti. Därför ser jag fram emot att få höra av Landskronabor som vill hjälpa till att göra Landskrona till en ännu bättre stad än vad hon är idag.

Här är Centerns lista:

1. Marko Huttunen
2. Ylva Nordberg
3. Sven Svederberg
4. Ronald Gummesson
5 Rose-Mari Linde
6 Marino Barisic
7 Anita Svärdh
8 Ted Herrman
9 Ann-Lois Nilsson
10 Ola Lindgren
11 Erika Nilsson
12 Sven-Åke Persson
13 Jöns-Lennart Andersson
14 Glenn Björne
15 Evert Johansson
16 Ivo Barisic
17 Niklas Eriksson
18 Elly-Kerstin Henriksson
19 Albert Håkansson
20 Sven Nilsson
21 Jan Persson
22 Gunnar Persson
23 Ingvar Larsson
24 Per-Olof Bengtsson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser