Annons

Flera till sjukhus efter källarbrand

Vid 20.30-tiden på fredagskvällen fick brandkåren i Landskrona larm om en brand i en hyresfastighet på Suellsgatan. När de kom till platsen rådde det mer eller mindre kaos och det konstaterades att det brann i källaren. Ett drygt tiotal fick föras till sjukhus för rökskador. Ingen skadades dock allvarligt.
– Det stod folk på gatan och några satt på taket medan någon hängde i ett fönster, säger styrkeledare Christian Johansson.
– Problemet var att ingen av de som bodde i huset kunde prata svenska. Det visade sig att det var Migrationsverket som hyrde samtliga lägenheter och där hade de placerat nyanlända. 12 eller 13 av dom fick föras till olika sjukhus då de fått rökskador.

Det tog dock inte lång tid för brandmännen att lokalisera branden till ett källarföråd och sedan var branden snart släkt och runt midnatt kunde de lämna platsen.
– Vi hade fått tillgång till Fröjdenborgs vårdcentral där vi placerat de boende så att de kunde få stöd och därefter fixades de in på hotell.

Annons
 

Mycket pekar på att branden var anlagd.
– Så ser det ut i nyläget. Allt startade i ett källarförråd och där fanns inget som skulle kunna starta en brand på naturlig väg. Att det sedan blev kaos berodde på att folk fick panik när röken spred sig upp i huset, avslutar Christian Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser