Annons

BoIS körde över Lunds BK

Det var inget snack om vem som skulle vinna lördagens träningsmatch mellan BoIS och Lunds BK. Frågan var bara hur stora siffrorna skulle bli. När vi var på väg att skriva rubriken ”Klassiskt resultat i solskenet” förstörde Surprise Ralani det hela genom att göra 7-2 i slutminuterna, ett resultat som stod sig tiden ut och Surprise är förlåten.

BoIS började i ett mycket högt tempo och när Cimon Lydén dundrade bollen i ribban efter en läcker framspelning av Paul Torres hade det gått fem minuter. Dessförinnan hade Rasmus Alm också haft ett bra läge.

Annons
 

Det skulle dröja till den 20 minuten innan nollan sprack. Än en gång var det Paul Torres som spelade fram men denna gång var mottagaren Andrew Stadler och han förpassade bollen i mål via målvaktens ben.
Tio minuter senare hade William Kvist lekstuga och placerade in bollen efter att ha snurrat upp en Lundaförsvarare rejält.
Innan halvtidsvilan visade Andrew Stadler än en gång sinne för målet då han lyckades slita sig förbi en försvarare och placerade bollen i samma maska som William Kvist.

Tio minuter in i andra halvlek var det Surprises tur att presentera sig. Efter ett högeranfall fick han en krossboll som han distinkt sköt i mål.
Sedan kom en period då Lunds BK tilläts att komma upp i banan och detta utnyttjade dom två gånger om innan BoISarna vaknade igen.
Rasmus Alm gjorde 5-2, Mårten Nordbeck gjorde 6-2 och så avslutade Surprise med att göra sitt andra och matchens nionde och sista mål.

Av naturliga skäl var det en glad Jörgen Pettersson som mötte upp direkt efter matchen.
– Lunds BK har sikte på toppen i division 1 och har gjort bra resultat på försäsongen. Därför var detta en bra seger. Vi gjorde sju mål och kunde gjort något eller några till. Ska jag anmärka på något enstaka så får det bli att tempot blev lite för lågt emellanåt. Men vi vann med 7-2 och grabbarna ska ha en stor eloge för sin insats.

Alla spelare på planen höll måttet och att Johnny Lundberg vill ta en plats i startelvan är det ingen som ifrågasätter. Med pondus och ackuratess styrde han mittfältet och om han gjorde några misstag så såg inte vi dom.
– Det är en fantastisk värvning. Han kommer att ha en papparoll både på och utanför planen. Det känns tryggt, avslutade Jörgen Pettersson.


Sju mål framåt blev det och två i baken. Försvarsspelet kändes dock stabilt. Med Johnny Lundberg (28) i laget och med Philip Andersson (6) samt Martin Rudolfsson (4) på högerbacken så ser det tryggt ut. Även Andreas Dahl verkar ha en något mer defensiv roll i år.


De tre legendarerna Claes Cronqvist, Sonny Johansson och Tommy ”Gyxa” Gustafsson njöt av såväl väder som spel.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser