Annons

Kulturskolan kan flytta till Gallerian

Flyttkarusellen, eller lokaloptimeringen som det heter på kanslisvenska, i Landskrona fortsätter. Efter att det blivit klart att kommunen tar över Korpens lokaler på Varggatan i norra Landskrona har beslut tagits att flytta dit de verksamheter som idag finns på Plantan vid Nyvång. Dessutom lär gymnasiesärskolan flytta till lasarettområdet och om allt går i lås så kommer kulturskolan att flytta all sin verksamhet till gallerian på Nygatan.

Snart kan det sjuda av aktiviteter i den före detta gallerian på Nygatan, sorgebarnet som stått tom i flera år. Det är fastighetsägaren Tornet som just nu är i slutförhandlingar med kommunen om en flytt av all verksamhet på Kulturskolan.
– Som det är idag så har kulturskolan sin verksamhet spridd på olika platser. På gallerian skulle de kunna samla allt och samtidigt knyta ihop ett kulturstråk som sträcker sig från teatern via Nygatan till rådhustorget, museet och sedan konsthallen, säger Lisa Flinth (FP), ordförande i utbildningsnämnden.
– Allt är inte spikat ännu men alla drar åt samma håll så jag hoppas att vi kan hitta en snar lösning.

Annons
 

En annan rockad inom den kommunala verksamheten är att staden tar över ansvaret för Korpens lokaler på Vargatan. Dit flyttar all verksamhet som idag inryms på Plantan vid Nyvång.
– Det kommer att bli kanonbra, säger Jonny Karlsson på Cityidrotten vilka har sitt kontor samt ett idrottsmuseum på Plantan.
– Allt kommer att flytta till Vargatan och det positiva är att vi då kommer att kunna ha idrottslig verksamhet och en helt annan närhet till föreningar än där vi finns idag, säger han.

Istället kommer det att öppna en ny kommunal förskola i Plantans lokaler.
– Där kommer att bli plats för 70-80 förskoleelever som då kommer att ha hela Karlslundsområdet som närmaste granne och jag räknar med att förskolan kan tas i bruk från och med vårterminen 2015, säger Lisa Flinth.

Den tredje flytten rör gymnasiesärskolan som i höstas tvingades flytta från den mögelskadade byggnaden på Guldängen till provisoriska lokaler på Västra Fäladen.
– De kommer med all säkerhet att flytta till gymnasieskolan Selma Lagerlöfs lokaler på Kvarngatan 8, inte långt från lasarettet. Det kommer att bli perfekt för de lokalerna är anpassade för sådan verksamhet som gymnasiesärskolan utgör, förklarar Lisa Flinth. Precis som med Kulturskolan är inte alla papper påskrivna men Lisa Flinth ser ingen anledning till att allt inte skulle gå i lås.
– Det är bara formaliteter som återstår innan allt är klart, avslutar hon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser