Annons

Landskrona kan mista sin bio

Risken är stor att Landskrona står utan bio inom kort. Det är ägaren av Biohuset Maxim som meddelar att framtiden ser tuff ut för bion och att mycket pekar mot att den sista föreställningen går den 30 april.
– Jag har lagt ner 800 000 kronor till idag och ska jag fortsätta så måste jag skaffa en ny projektor. En sådan kostar en halv miljon. Trots att jag eventuellt kan få hälften av summan från en fond så blir det för mycket, säger Max Klintman som driver bion.

En annan orsak till osäkerheten är att det talats om att man skulle bygga om så att det skulle kunna visas film på två dukar, något som kommer att innebära en hyreshöjning som blir tuff.
– Jag har fått besked från min hyresvärd om att ombyggnaden kommer att bli dyr, vilket gör att hyran måste höjas kraftigt, fortsätter han och funderar på hur han ska göra.
– Jag sliter mitt hår och hur jag än försöker så är jag tillbaka på ruta ett. Jag kan inte driva bion så att det går i förlust. Därför meddelade jag kommunen igår att en stängning den 1 maj är aktuell. Sedan får jag ta det slutgiltiga beskedet inom kort, avslutar Max Klintman.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser