Annons

Profil på lasarettet slutar

Efter 36 (!) år gör narkossköterskan Anders Westin idag sin sista arbetsdag på Landskrona lasarett.
– Det är självklart att det känns vemodigt, säger han men tillägger snabbt.
– Det finns säkert, bland de som står först i gratulationskön, också några som tycker det är skönt att jag nu slutar, säger han och syftar på alla de kamper han varit med om att driva för att rädda kvar lasarettet i Landskrona.

Anders Westin, har utöver sin kamp för Landskrona lasarett gjort sig känd som en debattglad Socialdemokrat med stor patos för vård- och omsorgsfrågor. Han har suttit som vice ordförande i omsorgsnämnden och som ordförande i räddningsnämnden. Handikapprådet, pensionärsrådet och Brå är andra instanser där han bidragit liksom att han under sin aktiva period var den Landskronapolitiker med högst närvaro i polisstyrelsen och polisnämnden. Innan han blev S-märkt satt han under ett drygt decennium i såväl fullmäktige som regionfullmäktige för Miljöpartiet och var en gång i tiden lokal kampanjledare för ”Nej till EG”. För fyra år sedan hoppade han dock av politiken och uppgav att ett av skälen var ”det osunda politiska klimatet”.

Annons
 

Gör comeback i politiken
Han är antagligen den lokala fritidspolitiker som flest gånger gästat stans redaktioner och med stor passion för sina frågor sett till att få spaltutrymme. Det var dock inte anledningen till att han under måndagen gästade och bjöd Landskrona Direkt vaniljhjärtan.
– Jag vill tacka för denna tiden innan jag nu drar vidare till Täby där jag är bosatt och ska arbeta på ett rehabcenter. Jag kommer också att återuppta mitt politiska arbete. Täby är som bekant en kommun utan något offentligt äldreboende. Det blir ett mål att försöka bryta det privata monopolet. Ofta kallas de för Placa-någonting. Det är dags för ett ”Westins” i offentlig drift, skojar han.
– Filippa Reinfeldt ska också få en match, säger han om sin granne och tillika sjukvårdslandstingsrådet i Stockholms läns landsting.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser