Annons

MFF:are pekas ut som BoIS nye ordförande

Med fjorton dagar kvar till Landskrona BoIS årsmöte har valberedningen fortfarande ett par pusselbitar kvar att lägga.
– Det är inte riktigt klart än, säger valberedningens sammankallande Bosse Holmqvist när Landskrona Direkt på torsdagen ringer för att kolla upp hur det ser ut på styrelsefronten.

Nyligen gjorde klubben klart med Patrik Johansson som Mats Aronssons efterträdare på sportchefstjänsten och nu ser det även ut att bli skifte på ett antal styrelseposter. Inte minst på ordförandestolen.
– Precis som vid flera tidigare tillfällen har jag sagt till valberedningen att jag kan jobba med andra saker i klubben, om det finns någon annan som är beredd att gå in och ta över som ordförande, sa Kenneth Håkansson till Landskrona Direkt för en dryg månad sedan och nu tycks det som att valberedningen hittat en kandidat, även om man från deras sida väljer att ligga lågt med uttalanden.

Annons
 

Mycket talar för att Kenneth Håkansson lämnar ordförandeposten och istället blir ordinarie ledamot i styrelsen. Oberoende av varandra har uppgiftslämnare till Landskrona Direkt istället pekat ut MFF:s dräktsponsor, Tommy Larsson, VD och ägare för AB Rörläggaren som ny ordförande i föreningen. Landskrona Direkt har sökt Tommy Larsson för en kommentar, dock utan att lyckas.

Enligt den senaste årsredovisningen är Tommy Larsson genom ett av sina bolag aktieägare i Landskrona BoIS Support AB, det vill säga det spelarinvestmentbolag med intresse i flera av klubbens spelare där även nuvarande ledamöterna Kenneth Håkansson, Peter Condrup, Gabriel Munck och Mikael Hjälte har aktier.

Enligt uppgift lämnar Mats Persson och Boris Johansson sina styrelseuppdrag med ett år kvar på sina mandat. Anledningen till detta vill man inte uppge. Landskrona Direkt har försökt att nå Boris Johansson utan att lyckas men Mats Persson svarar följande per telefon
– Vi har beslutat att ni ska prata med Kenneth Håkansson eller Mats Aronsson om detta, säger han.
Landskrona Direkt träffade Kenneth Håkansson i ett annat ärende på fredagen och han gjorde då klart att han inte ville uttala sig om BoIS just då och Mats Aronsson hänvisar till valberedningen.

BoIS årsmöte hålls den 13 mars.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser