Annons

Landskronagymnaster tävlade på Irland

Under helgen som gått har tre gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF varit i Dublin på Irland för att tävla i Dublin Cup i rytmisk gymnastik. Totalt hade tävlingen samlat 210 deltagare från cirka 15 nationer.

Meja Engdahl-Petersson tävlade i kategorin 2003 och hamnade på en hedrande niondeplats i det digra startfältet.
– Meja körde ett fristående som kunde varit snäppet bättre och avslutade med ett kägelprogram helt utan tapp, vilket hon var väldigt nöjd med, säger Jenny Engdahl, Landskrona Kvinnliga GF som även var domare på tävlingen.

Annons
 

Doruntina Goxhuli och Olivia Kristensson-Nilsson tävlade lite senare på dagen i juniortävlingen.
– Olivia var först ut och inledde med band. Ett program som var lite orent och med två tapp. Hon följde sedan upp med ett bra tunnband och ett ännu bättre käglor. Olivia hamnade på en sjunde plats, berättar Jenny Engdahl.
Tävlingen var ett bra genrep inför NM om två veckor i Finland för Olivia Kristensson-Nilsson.

Doruntina Goxhuli levererade ett stabilt tunnbandsprogram, följde sedan upp med ett bra boll program sedan avslutade hon med “sitt livs” kägelprogram.
– Doruntina blev nummer fyra och bästa svenska gymnast. Detta innebar att hon blev klar för finaltävlingen på söndagen. Endast en gymnast per land fick plats i finalen, berömmer Jenny Engdahl.

På söndagen lyckades inte Doruntina Goxhuli så bra i sitt kägelprogram som under lördagen och fick stå precis utanför prispallen med en fjärde plats.
– Men Doruntina som haft det lite motigt en period var jättenöjd ändå med sina fjärdeplaceringar och finalplatsen. Det var långt över hennes egna förhoppningar, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser