Annons

Feministiskt initiativ Landskrona är bildat

– Vi skriver historia i Landskrona ikväll och vi gör det för framtiden. Det är nu det händer, sa Johanna Ivarsson, nyvald ordförande i Feministiskt Initiativ Landskrona som bildades i salen Druvan på Folkets Hus på onsdagskvällen då man höll sitt första årsmöte.

På onsdagen samlades ett 30-tal medlemmar i Feministiskt initiativ i Landskrona till konstituerande årsmöte för en lokalförening. På mötet fattades beslut om att ställa upp i valet 14 september. Siktet är inställt på att få mandat i kommunfullmäktige och att få upp de feministiska och antirasistiska frågorna på dagordningen.

Annons
 

På mötet valdes en styrelse för föreningen. Förutom ordförande Johanna Ivarsson valdes Lotta Thosteman, Philippa Berglund, Emma Graesén, Ann-Sofie Mörne, Kristina Westman, Fredrik Ivarsson, Lisbeth Lindell och Britta Johansson till övriga ledamöter och suppleanter i styrelsen.

Ann-Sofie Mörne är utan tvekan den mest rutinerade i samlingen då hon varit politiskt aktiv i Folkpartiet i många år.
– Det ska bli oerhört spännande och framför allt väldigt inspirerande att arbeta med detta sällskap, sa hon under en paus på mötet.

De första stegen till en lokalförening togs efter Gudrun Schymans “homeparty” i Landskrona i januari. Efter det mötet har en grupp på drygt 30 personer träffats och uttryckt att man vill gå vidare med det feministiska arbetet i Landskrona och ungefär lika många var närvarande när den lokala föreningen bildades.
– Jag är otroligt glad att så många vill lägga ner tid och arbete för att de feministiska frågorna ska få genomslag i Landskrona, säger föreningens nyvalda sekreterare Lotta Thosteman.


Feministiskt Initiativ Landskronas första styrelse består av Fredrik Ivarsson, Emma Graesén, Britta Johansson, Kristina Westman, Johanna Ivarsson, Lotta Thosteman, Ann-Sofie Mörne och Philippa Berglund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser