Annons

Svenska Akademien på museet

På torsdag klockan 18.30 dyker Svenska Akademien upp på Landskrona museum. Det är dags för en ny filmvisning under namnet KulturTorsdag. I filmsalen visas en musikdokumentär om reggaebandet Svenska Akademien med ursprung från Landskrona. Filmen handlar om deras kommunikation med sin publik och sina lyssnare.
– Vi får följa med på en resa genom Sverige, vårt samhälle och livet vi lever. Från hem till turnéliv, från replokal till scen, från bitterhet till hopp, från verklighet till vision. Vi ser människor som genom text och musik vill försöka förmedla något viktigt, som sätter kärleken och människan först, som vill hitta alternativ till det rådande, till utseendefixering, konsumtionshets, kändisar och politiskt tomrum. Vi möter bandets publik som söker mening i en förvirrad tillvaro, som letar nya influenser och annorlunda röster. Tillsammans söker de en bättre värld, skriver Annelie Ingvarsson, antikvarie på Landskrona museum om filmen.

För regin står Bengt Andersson och Tomas Olsson och det är fotografen Thomas H. Johnsson som hållit i kameran.

Annons
 

Filmen visas med anledning av den pågående utställningen Musikstaden – om bandkultur i Landskrona från 1960 fram till idag. Utställningen visas på Landskrona museum t.o.m. den 9 mars.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser