Annons

Ingen rivning av Guldängen – än

Nu har teknik- och servicenämnden diskuterat frågan om man ska riva Guldängen, det vill säga den i folkmun kallade Gullstrandskolan, eller om den ska saneras på det mögel som finns i byggnaden. Något beslut i frågan togs dock inte. Istället återremitterade man ärendet för att kunna ta reda på om det finns någon som vill hyra lokalerna.
– Innan vi tar ett rivningsbeslut så vill vi att allt ska gå ett varv till. Skulle det finnas någon som är intresserad av lokalerna så får vi överväga vad vi ska göra. Finns det ingen köpare eller hyresgäst? Då blir det nog rivning. Vi kommer att ta upp frågan igen vid nästa månads möte, säger Bo Lundgren (FP), ordförande i teknik- och servicenämnden.

Anna Fernebro (S) är vice ordförande i nämnden och hon är nöjd med att man återremitterade ärendet. Hon vill dock veta mer än om det finns någon eventuellt intresserad hyresgäst.
– Vi vill även, bland annat, ha mer kött på benen vad som är gjort än så länge och var i byggnaden problemen finns. Det finns en hel del vi inte har fått reda på. Vi tycker helt enkelt att underlaget är för svepande med tanke på hur mycket pengar vi pratar om, säger hon.

Annons
 

Klart är dock att frågan kommer att lyftas till kommunstyrelse och kommunfullmäktige innan den avgörs.

Läs även: Förvaltning föreslår rivning av Gullstrandsskolan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser