Annons

Patrik Johansson ny sportchef i BoIS

Tidigare meddelade BoIS sportchef Mats Aronsson att han tänkte sluta sin tjänst i föreningen och idag presenterades BoIS före detta tränare Patrik Johansson som ny ansvarig för det sportsliga.
– Det ska bli en spännande utmaning att få jobba mer övergripande med fotbollen, säger Patrik Johansson.
– Det är lite kul att kunna sluta cirkeln på så sätt att det var Patrik som tränade BoIS när jag kom hit för sju år sedan och nu avslutar jag med att lämna över till honom, säger Mats Aronsson och skrattar.

Det var föreningens ordförande Kenneth Håkansson som kontaktade Patrik Johansson för att höra om han var intresserad.
– Vi hade en tydlig kravbild. Vi ville ha en ny sportchef med såväl sportslig som administrativ erfarenhet och det hade Patrik. Därför kontaktade jag honom, säger Kenneth Håkansson som dock hade alternativ.
– Det var många som hörde av sig och visade intresse när det blev känt att Mats skulle sluta. Personligen kontaktades jag av 10-15 aspiranter från Norrland till Ystad. Men efter att ha gjort en noggrann prövning så kom vi i styrelsen överens om att Patrik var en som vi ville se och därför frågade vi honom. Resultatet har vi här idag.

Annons
 

Den största utmaningen tror den blivande sportchefen blir att hitta en balans i föreningen.
– Den största utmaningen i alla klubbar idag är att hitta balansen mellan satsningar på spelare och annat och samtidigt ha en ekonomi som fungerar, säger han.

Officiellt tar Patrik Johansson över rodret den 15 april.
– Patrik har ett jobb idag som han måste får chans att avsluta snyggt. Han kommer därför att arbeta sidan om Mats till den 15 april, säger Kenneth Håkansson.

Några direkta planer inför framtiden har inte Mats Aronsson annat än att han flyttar tillbaka till Stockholm.
– Det är väl det enda som är klart. Men jag känner att jag har ett par år till att arbeta inom fotbollen. Sen får andra avgöra och höra av sig om de tror att jag kan tillföra något någonstans.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser