Annons

Förvaltning föreslår rivning av Gullstrandsskolan

Sedan i somras står Guldängen, den i folkmun kallade Gullstrandsskolan, tom då man upptäckt så mycket mögel att det inte kunde bedrivas undervisning i lokalerna. Länge diskuterades en sanering men nu föreslår Teknik- och serviceförvaltningen att dess nämnd tar beslutet att riva bygget.

Då det stod klart att Allvar Gullstrandsgymnasiet skulle flytta till centrum togs beslut att förlägga stadens vuxenutbildning i fasigheten Guldängen i Norrestad. Först skulle det dock saneras på mögel men nu har det visat sig att angreppen är så stora att en total sanering skulle kosta 20-30 miljoner kronor. En rivning av byggnaden beräknas kosta cirka 15 miljoner kronor.
– Frågan om lokalerna verkligen behövs måste ställas. Kommer de inte att användas finns det ingen anledning att renovera för dyra pengar, säger biträdande förvaltningschef Göran Albertsson.

Annons
 

Faktum är att utbildningsnämnden redan beslutat att se sig om efter nya lokaler för sin vuxenutbildning. Vid deras senaste möte revs beslutet att flytta vuxenutbildningen till Guldängen upp och nu letar man efter alternativ, framför allt i centrum eller på Öster.
– Ett alternativ är att förlägga utbildningen på Öster. Det är bara fråga om det finns lokaler. Staden jobbar som bekant hårt för att öka statusen i området och så skulle bli fallet om vuxenutbildningen kunde förläggas dit, säger Kjell Thoresson, tillförordnad chef för utbildningsförvaltningen.

Med de fakta som ligger på bordet föreslår därför teknik- och serviceförvaltningen sin nämnd att vid morgondagens möte att ansöka om 20 500 000 kronor hos kommunstyrelsen för att genomföra en rivning av samtliga byggnader med undantag av idrottshallen.
Förutom de 15 miljonerna som rivningen beräknas kosta så krävs en del andra arbeten för att verksamheter i idrottshallen ska kunna fortsätta samt att man ska kunna fixa nya lokaler för det skolbibliotek som idag finns i en del av byggnaden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser