Annons

Polisen varnar för bedrägeriförsök

Under den gångna helgen har ett flertal personer i Nordvästskåne fått mejl från Skatteverket.se om att de skall få skatteåterbäring på ett belopp om cirka 3000 kronor. För att få detta utbetalat så skall man klicka på en länk och fylla i sina kortuppgifter. Bland annat har ett antal anställda vid ett större företag i regionen fått detta falska besked. Skatteverket eller andra myndigheter frågar aldrig efter konto eller kortuppgifter på detta sätt.

Gemensamt för de som fått mejlet är att deras mejladress legat öppen på företagets hemsida. Gärningspersonerna har hämtat dessa genom att ”kamma” hemsidor efter mejladresser och sedan skickat meddelandet till de adresser som man hittade.
– Om man får mejlet så ska man absolut inte klicka på några länkar utan radera detta och tömma papperskorgen. Det finns en risk att mejlet kan innehålla skadlig programvara, säger kriminalinspektör Mikael Larsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser