Annons

Niklas Karlsson toppar S-riksdagslista

I lördags hade Socialdemokraterna valkonferens i Malmö och de 350 ombuden fastställde tio listor för val till riksdag och regionfullmäktige 2014.
På valsedeln för val till riksdagen, i Skåne läns västra valkrets, återfinns Niklas Karlsson, Landskrona i topp. Detta innebär att oppositionsstolen i höst byts mot en plats i riksdagen. På listans elfte plats återfinns en annan Karlsson från Landskrona nämligen byggnadsarbetare Jonas Karlsson.
Frågan är om han kommer att köra en liknande kampanj som Anders Karlsson, gjorde den gången han valdes in i riksdagen, nämligen en Kryss Karlsson-kampanj?
– Jag kommer inte att köra någon speciell personvalskampanj utan kör på vår kollektiva linje. Dock siktar jag på en ordinarie plats i kommunfullmäktige, men den listan är spikas inte förrän vid vårt årsmötet den 10 mars, säger Jonas Karlsson.

På valsedel för val till regionfullmäktige återfinns Anders Karlsson som nummer två på listan över Mellanskåne. Anders lämnar som vi tidigare skrivit riksdagen och ger sig istället i kast med sjukvårdsfrågor och kollektivtrafiken i Region Skåne. På plats fem på regionlistan återfinns Eva Örtegren.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser