Annons

Dansstudio växer i nya lokaler

Idag hade Landskrona Dansstudio en officiell invigning av sina ”nya” lokaler i före detta ÖV-huset på Ödmanssonsgatan och nu kan man bredda sitt redan digra program. Till hösten kommer man bland annat att satsa på pardans.
– Det är många, framför allt äldre, som frågat efter just pardans och det är klart att vi ska försöka tillgodose önskemålen. De är en helt ny målgrupp för oss, säger Lena Bergqvist, verksamhetsansvarig för Landskrona Dansstudio.
– Någon proffsdans som man ser på tävlingar har vi dock inga planer på att starta idagsläget.

Det började med tre ledare 2008. De höll i fem kurser för ett tiotal elever. Idag, fem år senare dansar 400 elever för 20 ledare och antalet kurser är 70.
– Jag ska inte säga att det var något jag inte kunde drömma om för det var just så det var. En dröm. Att den sedan blivit verklighet känns nästan overkligt, säger Lena Bergqvist.

Annons
 

Själv gillar hon och dansa och har provat på såväl hip-hop – som jazzdans. Några kurser har hon dock aldrig hållit i. Att hon, tillsammans med ett par andra, valde att starta en dansskola berodde på att hon skulle slippa fara land och rike runt med dottern.
– Min dotter älskade att dansa och vi körde runt i Skåne. Medan hon dansade fick jag sitta och vänta. Där och då ställde jag mig frågan varför det inte fanns någon dansskola i Landskrona. Sedan gav det ena det andra och 2008 startade vi.

I dagsläget arrangerar dansskolan även kurser i sång.
– Precis som med pardansen som vi ska dra igång till hösten så var sång något som var efterfrågat. Därför kör vi såväl kör- som individuell sång.

I de stora lokalerna finns även en scen och ett stort dansgolv på andra våningen och där kommer de minsta att ha uppvisningar. Men för de äldre eleverna så är det på teatern de stora showerna sätts upp även i framtiden.
– Landskrona Teater är fantastisk och där kan publiken sitta på ett helt annat sätt än här. Men andra mindre föreställningar funkar perfekt.

Dansstudion har haft nycklar till huset sedan november förra året och sedan dess har mycket hänt i byggnaden. Fem salar har inretts med allt från nya golv och speglar och väggar har fått färg. Det återstår dock mycket och Lena Bergqvist ser fram emot ett nytt spännande år.
– Vi jobbar hela tiden med att fixa till lokalerna. Till hösten kommer en del av huset att ha några lite mer isolerade rum där vi ska kunna ha kurser i yoga. Dessutom flyttar BoIS-projektet Startelvan ut senare i år och då får vi tillgång till ännu fler lokaler. Det här är hur kul som helst, avslutar Lena Bergqvist och släpper in ett gäng unga tjejer som ska dansa jazzdans.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser