Annons

Landskronadagar ersätter karnevalen

Det blir inte karneval i år. I stället kommer man att arrangera fyra Landskronadagar under året och två av dessa äger rum den 25-26 juli och tanken är att de två dagarna ska ersätter karnevalen.

Idag presenterades datum för årets Landskronadagar på ett uppstartsmöte där bland andra föreningsrepresentanter och samarbetsorganisationer medverkade. Sammanlagt blir det fyra Landskronadager vid tre tillfällen. Mottot är ”För Landskrona, av Landskrona”.

Annons
 

Årets första Landskronadag blir lördagen den 24 maj.
– Innehållet och inriktningen blir en härlig familjelördag med aktiviteter och shopping i centrum. Den andra Landskronadagen ligger på hösten, lördagen den 11 oktober, i anslutning till Kulturnatten, berättar Thorsten Karlén, ansvarig för evenemangen på Landskrona stad.

De återstående två dagarna, fredagen den 25 och lördagen den 26 juli, blir sammanhängande och går under namnet Landskronafesten vilken alltså ersätter den tidigare karnevalen.
– Här är inriktningen fest för alla, såväl på dagen som på kvällen. Scener med underhållning, aktiviteter, tivoli kombinerat med mat och dryck ramar in den sista helgen i juli. Helgen sammanfaller dessutom med den traditionella Thulinträffen på Citadellet och vi vill tillsammans med dom bredda upplevelseområdet och dra nytta av varandras evenemang, berättar Jonas Stoltz, turism- och eventkoordinator på Landskrona stad.

Tanken är att scenen i Teaterparken ska användas som huvudscen och meningen är att det även ska arrangeras aktiviteter i parken. Dessutom ska en scen stå på Rådhustorget och där är tanken att besökarna ska kunna sitta och äta en bit mat och samtidigt få god underhållning.
Även på Kasernplan kommer det att spridas musik.
– Det blir antingen en scen eller ett tält. Våra funderingar är att där ska bli en sorts klubb-tema. Det kan vara jazz, elektro eller retro från 60-, 70- och 80-talet. Tanken är i alla fall att här ska finnas något för alla, säger Thorsten Karlén.

Några artister är dock inte bokade ännu.
– Vi har en hel del krokar ute, såväl lokala som nationellt stora artister, är på gång. Jag skulle uppskatta att vi skriver de första avtalen runt månadsskiftet februari-mars.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser