Annons

Kommunen betalar uteserveringarna

Förra veckan skrev vi om att samtliga uteserveringar runt Rådhustorget ska få en ordentlig ansiktslyftning och helt ny markbeläggning. Arbetet som påbörjades på måndagen och som ska vara klart till påsk, det vill säga i mitten av april, beräknas kosta 1,8 miljoner kronor och det är kommunen som står för kalaset.
– Krögarna betalar via sina hyror men någon höjning med anledning av ombyggnaderna är inte aktuell, säger Peter Siilak, teknisk chef i Landskrona stad i samband med att han presenterar de färdiga ritningarna för pressen och för några av krögarna.
– Det kommer att bli fint. Det viktiga är nu att vi får regler och att dessa följs. Det får inte se ut som något tivoli, säger Micke Magnér på Speakers Corner.

Det återstår dock en del frågetecken gällande cykelparkeringarna runt Rådhustorget som nu kommer att tas bort.
– Vi vill öppna upp mer. Som det är idag så begränsar gräsmattor och cykelställ framkomligheten. Dessa ska därför tas bort samtidigt som vi ska klippa upp träden så att man ska kunna gå obehindrat från torget var man vill. Men var vi ska ha cykelställen vet vi inte riktigt men vi jobbar på en lösning, säger Peter Siilak.

Annons
 

Utanför Fellini och Maddes börjar det nu grävas upp och det kommer att bli stökigt värre en period men Fellinis VD Christine Holmberg är glad att arbetet kommit igång.
– Det måste ju göras och då är det inget att vänta på. De har sagt mig att de ska vara klara utanför oss om cirka tio dagar och lyckas dom med det så är jag glad, säger hon och är glad trots att hon får lite färre platser på sin nya uteservering när den är klar.
– Den blir lite mindre men det är marginellt. Jag tror det kommer att bli fint, avslutar hon.

Läs även: Nu ska uteserveringarna bli enhetliga


Peter Siilak är kommunens tekniske chef och på bilden visar han ritningarna över Rådhustorget och dess uteserveringar för krögarna Micke Magnér på Speakers Corner, Patrik Holmberg på Fellini och Jonas Westerberg på Café 261.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser