Annons

Nu ska uteserveringarna bli enhetliga

Stadsmiljöavdelningen har tillsammans med krögarna runt Rådhustorget tagit fram ett förslag för omgestaltning av Rådhustorget. Startskottet för arbetet sker imorgon.
– Vi vill se ett enhetligare torg. Som det är idag dominerar uteserveringarnas trädäck för mycket. Vi kommer att lägga granit och utrusta uteserveringarna med en avgränsning av aluminium och glas, berättar Peter Siilak, teknisk chef i Landskrona stad.

Arbetet kommer att påbörjas vid Fellini och sedan kommer man att arbeta sig runt torget.
– Till påsk ska allt vara klart, hoppas och tror Peter Siilak.
– Det är naturligtvis avhängt av vädersituationen.
 
Från beslut till handling har det tagit ett tag.
– Så kan det bli ibland. Det är viktigt att alla är överens om att detta blir bra. Samtidigt är det först nu vi har pengar i budgeten för att genomföra arbetet, säger han.

Annons
 

Nu ska alltså trädäcken monteras ner och ny markbeläggning läggas så att det blir jämt och fint underlag på uteserveringarna.
– Uteserveringarna kommer sedan att anpassas efter årstiderna. En mindre variant på vintern och en större sommartid, säger Peter Siilak som är övertygad om att omvandlingen kommer att mottas positivt.
– De vackra husfasaderna kommer dessutom nu att mer komma till sin rätt, avslutar han.


Fellinis och Plan B:s uteserveringar kommer även framledes att gå in en bit på Nygatan. Illustration: Bengt Husritare AB


Rakare och finare ska det bli, menar kommunens tjänstemän.
Illustration: Bengt Husritare AB


Uteserveringarna sänks ner till gatunivå. Illustration: Bengt Husritare AB

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser