Annons

Kungligt pris till lärare från Landskrona

Varje år delar Kungliga vitterhetsakademin ut olika priser och utmärkelser och ett av dessa är ett lärarstipendium på 50 000 kronor. I år kommer just ett sådant stipendium att delas ut till Chris Hansson från Landskrona. Den 20 mars är det dags och han hoppas nu att det är kungen själv, Carl XVI Gustaf som delar ut stipendiet.
– Det har varit han vid ett flertal tillfälle och det är klart att det känns spännande. Det känns som att få ett nationellt nobelpris, säger Chris Hansson till Landskrona Direkt.
– Jag hade inte aning om vad Kungliga vitterhetsakademin var innan de hörde av sig men nu vet jag mer. Jag har tagit reda på att det är humanioras svar på Kungliga vetenskapsakademien.

Till vardags jobbar Chris Hansson som lärare och coach på ProCivitas i Helsingborg där han undervisar i entreprenörskap, ekonomi, ledarskap och försäljning och det är bland annat för sina gärningar inom dessa ämnen som han nu får stipendiet.
– Jag har alltid försökt att motivera eleverna att tänka entreprenöriellt. Bland annat genom att skapa UF-företag. Och det har nog Kungliga vitterhetsakademin uppmärksammat. Praktiskt taget varje år så vinner våra UF-företag priser, säger han.
– Men de har även uppmärksammat att jag har en hemsida, www.biz4you.se där jag lägger upp massor av tips och fakta om entreprenörskap. Det är inte meningen att de som går på skolor med mindre resurser än vår ska han mindre chans och det är därför jag vill försöka sprida min kunskap, avslutar Chris Hansson.

Annons
 

Här följer den motivering som Chris Hansson fick:

”Bäste Chris Hansson Kungliga Vitterhetsakademin har beslutat tilldela Dig ett pris på 50 000 kr för berömvärd lärargärning inom skolväsendet för att Du under hela Din lärargärning legat i framkant vad gäller undervisning i ämnena entreprenörskap och ekonomi och för din frikostighet att tillgängliggöra egenproducerat material, fritt för både kollegor och elever på andra skolor att ta del av.

Dessutom får biblioteket vid Procivitas Privata Gymnasium i Helsingborg 20000 kr för inköp av litteratur.”

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser