Annons

Idrottshallen byter skepnad – blir gigantiskt dansgolv

Fullsatt. 2010 betalande åskådare, var på plats i idrottshallen och såg handbollslandslagets VM-genrep mot Island 2002. Den 29 mars i år ska det publikrekordet slås. Det är arrangörerna bakom inomhusfestivalen Push Play med inriktning på elektronisk dansmusik övertygade om.
– Vi vet att det blir slutsålt, säger Christian Pikulak när han tillsammans med Sef Rashid och Tom Eriksson gästar redaktionen för att slå ett slag för festivalen som de hoppas ska bli ett årligt återkommande arrangemang i Landskrona.
– Detta är ett första test. Vi hoppas sedan att det kan bli en sommarfestival i Landskrona i Karlslundsområdet och att vi då kan växa och involvera IP, badet med mera. Vi vet hur det ska göras. Vi är själv unga och vi gör det för ungdomar. Precis denna typen av arrangemang saknas i Landskrona, säger landskroniten Christian Pikulak och kollegorna från Lund nickar instämmande.

Trotsa att trion fortfarande går i gymnasiet, Polhem i Lund och Akademi Båstad Gymnasium, så har man redan hunnit skaffa sig värdefull erfarenhet som festfixare.
Vi har tidigare gjort liknande arrangemang både i Helsingborg, Ängelholm, Båstad och  Malmö. I höstas höll vi exempelvis i den helt slutsålda gymnasieinsparksfesten på Slagthuset, berättar Christian Pikulak.

Annons
 

Idrottshallen har man rent av döpt om till Landskrona Arena, festivalen till ära.
– Det är ett medvetet val och det gör vi för att man inte ska förknippa det med idrott denna kväll utan att det är musik och dans det handlar om.

Frågan är då hur idrottshallen, Landskrona Arena,  ska förvandlas till ett gigantiskt dansgolv.
– Först kommer vi att bygga en riktigt maffig scen på 250 kvadratmeter. Härifrån bjuder vi på sex olika akter, inklusive en joker, säger Christian Pikulak och menar att man har bra fingertoppskänsla för vad som är att betrakta som ”up-coming-akter
– Steerner får kanske betraktas som kvällens dragplåster. Han är en ung, driven och väldigt hypad producent från Stockholm.

Med på aktlistan finns också Alerio, Rebeat, Carl K och Landskronabon DVN och som ur det häftiga ljudsystemet kommer att bjuda på house, electro, pop, techno, dubstep och trance & hardstyle.

– Hela inramningen blir som ett Summerburst i miniatyr med strålkastare, lasers, moving heads, videomapping, stora ledskärmar med mera. Ni får ju tvunget komma och titta, säger Christian Pikulak entusiastiskt.

Skulle killarna lyckas fylla hallen innebär det 2100 personer inalles, besökare, personal, etcetera.
– Vår starka sida är marknadsföring och det kommer komma folk från hela Skåne, utlovar festivalgeneralen och passar samtidigt på att tipsa om att biljetterna finns släppta via Tickster.

Första upplagan av Push Play är lördagen den 29 mars med insläpp från klockan 21 och är för ungdomar från 15 år och uppåt.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser