Annons

Första spadtaget på IP taget

Idag togs ett historiskt spadtag då man började gräva upp gräsmattan på Landskrona IP. De senaste åren har planen varit i dåligt skick vid premiärerna men detta ska nu bli historia. Meningen är att det sak grävas ner värmeslingor och fjärrvärme under gräsmattan som ska göra att den är i perfekt skick när säsongen drar igång. Frågan är dock om man hinner bli klar till årets hemmapremiär den 14 april då BoIS ska ta emot Ljungskile.
– Det är vårt mål men det hänger på framför allt väder och vind, meddelar Bengt-Arne Nilsson på fritidsförvaltningen.
– Jag skulle tro att det är 50/50.

Den gamla gräsmattan har legat där sedan 1923 och skulle alltså fyllt 91 år i år.
– Det är en gammal matta även om det inte är något unikt. Men själv lär man väl inte uppleva nästa byte, säger Bengt-Arne Nilsson och skrattar.

Annons
 

Det är AKEA som håller på med förarbetet just nu men vem som ska lägga gräset är inte klart ännu.
– Det beror faktiskt på hur fort arbetet går. Kan de pressa tidsschemat så att vi hinner med premiären så lär vi få åka till Holland och köpa gräset och det blir då en miljon kronor dyrare. Skulle det däremot dra ut lite på tiden så kommer vi att kunna köpa gräset i Sverige, avslutar Bengt-Arne Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser