Annons

Doppingarna får nästan en halv miljon till nytt kallbadhus

Tidigt på morgonen den 8 december blev kallbadhuset i Landskrona rov för stormen Sven och det höga vattenståndet som följde med ovädret. Nu har det första steget tagits för att ett nytt kallbadhus ska byggas. Bastubadarföreningen Doppingarna, vilka ägde kallbadhuset, har blivit lovade 489 000 kronor av försäkringsbolaget den dag man börjar bygga ett nytt.

Endast några pålar sticker upp ut vattnet som påminnelse av det kallbadhus som stormen Sven tog med sig till havs natten mot den 8 december. På morgonen efter mer eller mindre lovade Bastubadarföreningen Doppingarnas ordförande Leif Norbeck att ett nytt kallbadhus skulle byggas upp och snart kan det bli verklighet.
– Vi har haft bra förhandlingar med vårt försäkringsbolag och de beslutade igår, tisdags, att vi ska få 489 000 kronor den dag vi ska bygga nytt. Dessutom har vi lite eget kapital så sammanlagt har vi idag cirka en halv miljon för ett nybygge. Vad det kommer att kosta totalt vet vi inte efterosm vi inte vet hur det kommer att se ut, säger Leif Norbeck som nu ska försöka komma i kontakt med de ansvariga på Landskrona kommun och tillsammans med dom börja planera för ett nytt kallbadhus.
– Det är nog utsiktslöst att vi kan få bygga exakt där vi hade badhuset innan men någonstans mellan den gamla placeringen och vattentornet kanske kan vara rimligt, tror han.

Annons
 

Leif Norbecks personliga önskemål är att ett eventuellt nytt kallbadhus ska påminna om det tidigare.
– Vi får kontakta arkitekter som kan rita på ett nytt men visst hade det varit trevligt med ett kallbadhus som går i samma stil. Det måste dock vara högre än det tidigare så att det kan stå emot framtida stormar och högvatten.

När ett nytt kallbadhus kan vara på plats vill inte ordföranden spekulera i.
– Det är omöjligt att säga hur lång tid det kan ta men nu kan vi i alla fall sätta bollen i rullning. När vi väl får ett ok från alla instanser så räknar jag med att det tar max ett år att bygga ett helt nytt badhus. Om vi jobbar på ordentligt men det är vi vana vid, avslutar Leif Norbeck.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser