Annons

Torkild ohotad etta efter provval

Igår skrev vi om resultatet av Landskronamoderaternas provval och hur dess nomineringskommitté valt att utforma en preliminär vallista. Idag är det Folkpartiet som rapportera att deras provval är färdigräknat och att man kunnat glädja sig åt att rekordmånga landskronabor, 63 stycken, funnits med på provvalslistan. Det är dock välkända och beprövade FP-politiker som toppar listan efter provvalet.
– Som resultatet visar är flera av de som deltagit i provvalet helt nya förmågor. Det är resultatet av att vi redan i höstas var tidigt ute med att öppna upp vår nomineringsprocess så att alla landskronabor kunde nominera vilken annan landskronabor som de tyckte skulle göra ett gott arbete för Landskronas utveckling, berättar Magnus Lindahl i FP-valberedningen.
–  Gensvaret blev över alla förväntningar. Av de som blev nyfikna på att tacka ja startade, vi en kandidatutbildning. Därefter fick de nominerade ta ställning till om de ville vara med i provvalet.

Det som nu sker inom Folkpartiet är att valberedningen påbörjar sitt arbete med att ta fram förslag till kommunfullmäktigelistan.
– I den processen är provvalsresultatet rådgivande. Valberedningen har även att se till andra faktorer som rätt kompetens, erfarenhet och mångfald, avslutar Magnus Lindahl.

Annons
 

Provvalsresultat
Idag har Folkpartiet 15 mandat och 8 ersättare i fullmäktige.
Med detta som utgångspunkt så föll provvalsresultatet på de 23 översta platserna enligt följande:

1 Torkild Strandberg
2 Lisa Flinth
3 Lena Benediktsson
4 Bosse Lundgren
5 Jan Allan Beer
6 Stina Hyltmark
7 Jelena Dojcinovic
8 Gunlög Stenfelt
9 Mark Sarnik
10 Caroline Kamph
11 Mattias Adolfsson
12 Peter Thunholm
13 Janica Andersson
14 Gulistan Batak
15 Karl Philip Nilsson
16 Bengt Petersson
17 Anders G Lindblom
18 Monica Berg
19 Malin Wikerberg
20 Alf-Erik Bondesson
21 Per Eriksson
22 Liliana Bubalo
23 Magnus Lindahl

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser