Annons

Kronans U13 tog silver

Årets första U13-turnering gick i helgen i Hässleholm. På grund av sjukdomar, skidresor och andra orsaker ställde Kronan bara upp med ett lag, med blandade spelare från svart och grönt lag i den gröna klassen. Laget bestod av Agnes Johannesson och Rodaina Alrawi, som tidigare spelat till sig medaljer i U13 Svart och även i U15 Grön, och Källa Andersson och Sanna Boskovic som fick äran att göra debut på prispallen.

Efter en oavgjord premiärmatch i gruppspelet gick tjejlaget obesegrade fram till finalen, bland annat efter vinster mot två pojklag. I finalen blev det en jämn batalj där Ystad drog det längsta strået i båda seten och kunde vinna med knappa 29-27, 25-23.
–  En mycket bra genomförd turnering, som alltså slutade med silver. Våra två rutinerade tjejer fick ta ansvar och våra lite mindre erfarna tjejer lärde sig massor av att spela med sina för dagen nya lagkompisar. Nästa U13-sammandrag är redan om två veckor i Ystad, och då hoppas vi att alla är friska och tillgängliga för spel så att vi har minst två lag med, säger Marie Saxne, ungdomsansvarig i Kronan VBK.

Annons
 

Kidsvolley-gänget spelade i Ystad i helgen och där hade Kronan två lag med.
–  Båda lagen visade upp bra spel och har tagit stora kliv framåt. Vi hade ett lag i Level 1 och ett i Level 2 och som sig bör i Kidsvolley fick alla medaljer. Efter juluppehållet har mycket glädjande en hel del nya barn hittat till oss, och snart hoppas vi ha minst tre lag med på sammandragen, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser