Annons

Marko ger svar på tal

Den moderata nomineringskommittén har sedan tidigare gjort klart för Marko Huttunen att man inte ville se honom kandidera till regionfullmäktige. Nu har man också petat honom från att få ställa upp till val i kommunfullmäktige.
–  Orsaken till detta är dels vår satsning på lagarbete där Marko visat att han inte vill ingå, dels hans låga placering i provvalet, säger Fredrik Erlandsson, nomineringskommitténs ordförande.

Marko Huttunen är inte nådig i sin kritik mot lokalavdelningen.

Annons
 

Vad har du för kommentar till att du inte är en lagspelare?
– Det är ju lite av ödets ironi eller en slags motsatsernas dynamik att det parti som i sin ideologi och politik utgår från individen och individualismen väljer att först i grupp ägna sig åt vuxenmobbning och utfrysning av en personvald kommunfullmäktigeledamot en hel mandatperiod för att sedan stryka densamme från att delta i öppna demokratiska val med motiveringen att man inte är tillräckligt mycket kollektivist. Nationellt driver Moderaterna med Fredrik Reinfeldt i spetsen kampanjen ”Alla behövs”. Tydligen behövs inte alla, åtminstone inte i Landskronamoderaterna.

Uppenbart hade du väljarna med dig 2010. Hur tror dessa reagerar nu?
– Jag är oerhört tacksam för deras stöd, men jag vågar inte göra mig till tolk för deras reaktioner. De reaktioner jag själv fått i dag är dock att det här inte är klokt, man undrar hur sånt här får hända i en fri, öppen och modern demokrati år 2014. Jag är rädd för att det riskerar att bidra till ökat politikerförakt och minskat förtroende för den demokratiska processen, det är beklagligt ett valår som detta.

Hur tänker du själv göra nu?
– Bra fråga, jag får fundera kring det. En sak är dock säker, jag kommer att fortsätta jobba för Landskronas bästa i kommunfullmäktige mandatperioden ut och företräda de väljare som röstat på mig och driva den politik de röstat för. Kanske blir det nu till att driva den politiken tydligare än någonsin.

Läs mer:
Cecilia hoppar av och Marko petas

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser