Annons

Cecilia hoppar av och Marko petas

Landskronamoderaternas nomineringskommitté föreslår Erik Raita att stå som första namn på moderaternas valsedel inför valet i september. Detta får stadens ledande moderat Cecilia Lindell att kasta in handduken.
 I moderaternas provval blev jag placerad som tvåa. Jag har alltid förespråkat att provvalet ska respekteras och kommer inte att ta strid om förstaplaceringen. Politik är ett lagarbete och det lag jag har haft förmånen att leda har nu valt en ny lagkapten. Då har jag efter att ha funderat i helgen kommit fram till att det nu är dags för mig att söka nya utmaningar och har därför meddelat mitt parti att jag efter att den här mandatperioden är slut inte längre kommer att vara aktiv i Landskronapolitiken, säger hon.

Nomineringskommittén har dessutom tagit beslutet att inte låta Marko Huttunen vara med på förslaget till vallistan och anledningen uppges  vara hans brist på laganda.

Annons
 

Onsdagen den 5 februari håller moderaterna i Landskrona sitt årsmöte och samtidigt passar man på att hålla nomineringsstämma inför höstens val. Därför har partiets nomineringskommitté tagit fram ett förslag på vilka som ska stå på listan när det är dags för val. Nomineringskommitténs lista toppas efter provval av föreningens ordförande, Erik Raita. 25-åringen är alltså den som, om förslaget bekräftas av partiets nomineringsstämma, kommer att leda moderaterna i fullmäktige under nästa mandatperiod.

Frågan är då om han kommer att ta en av kommunalrådsposterna, den som idag innehas av Cecilia Lindell,  under nästa mandatperiod om valet går som moderaterna vill.
– Det kan man inte svara på idag, säger Fredrik Erlandsson, nomineringskommitténs ordförande, och förklarar.
Det beror på hur valet går och hur fullmäktigegruppen kommer att se ut.

Vid förra valet lyckades Marko Huttunen knipa en plats i fullmäktige efter en framgångsrik personvalskampanj som innebar att han klättrade från en fjortonde till en andra plats. I år fick han elva röster vid provvalet och hamnade därmed på en tolfte plats av de arton som deltog.

Trots detta är han alltså inte med på nomineringskommitténs vallista och kan därmed inte heller ta någon plats i fullmäktige efter valet i höst.
– Det visade sig vid provvalet att han inte hade så mycket förtroende hos medlemmarna. Dessutom är han inte den lagspelare som vi behöver, säger Fredrik Erlandsson och förklarar.
Det är ingen specifik fråga som avgjort detta utan mer det faktum att han varit kontroversiell. Att man tycker annorlunda i vissa frågor är helt okej och det är inte ens fel när två träter. Men vi har pratat med honom och har kommit fram till att han inte passar i laget. Det är alltså inte hans åsikter utan hur han agerat i gruppen, säger Fredrik Erlandsson och avslutar.
Vi bestämde oss tidigt i arbetet att det var viktigt med ett lag. Med denna lista har vi ett lag som har erfarenhet, engagemang, representerar förnyelse och har energi.

Såhär ser Landskronamoderaternas nomineringskommittés förslag till lista ut. En lista som kommer att se annorlunda ut efter mötet den 5 februari, nu när Cecilia Lindell meddelat sitt avhopp.

1. Erik Rajta
2. Cecilia Lindell
3. Birgitta Persson
4. Ingrid Jerlsten
5. Johanna Kyander
6. Björn Persson
7. Peder Weibull
8. Martina Roslund
9. Peder Alberoth
10. Erik Frank
11. Anders Persson
12. Hans Rajta
13. Bodil Möller
14. Johan Sten
15. Lennart Pettersson
16. Per Frank
17. Ole Maatz Bendtsen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser