Annons

Anderberg, Wramfelt och Fahlcrantz

Folkpartiet föreslår att Pernilla Anderberg väljs till ledamot i Rederiaktiebolaget Ventrafiken och ledamot i Hventrafikken ApS men det är Sverigedemokraterna som kommer med den stora skrällen när man plockar fram skeppsmäklare Göran Wramfelt ur rockärmen. Miljöpartiet gör en mindre rockad och väljer in Mikael Fahlcrantz som samtidigt lämnar Landskronahems styrelse.

Det formella beslutet fattas vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndag.
– Efter att ha bott på annat håll under många år, har jag flyttat tillbaka till Landskrona med min familj, det är en fantastisk stad och jag är glad och stolt över att få bidra till stadens fortsatta positiva utveckling genom detta uppdrag. Ven och Ventrafiken är en viktig tillgång, och nu måste vi återupprätta förtroendet för Ventrafiken och genomföra nödvändiga förändringar för att få verksamheten sund på lång sikt, säger Pernilla Anderberg
som till vardags är personalchef på Huhnseal i Landskrona.
Jag tror att min kombinerade erfarenhet från näringslivet och politiken i allmänhet, och från att arbeta med personal och organisation i synnerhet kan vara till nytta här i det arbete som vi måste göra tillsammans inom Ventrafiken. Jag har ingen historik med det som varit, utan går in i uppdraget med friska ögon, säger hon.

Annons
 

I Folkpartiets valberedning ingår Lisa Flinth, som bekant även är venbo och som tidigt gick ut och medgav att hon fanns med på den riksomtalade listan med gratisåkare.
– Ventrafiken står inför stora utmaningar. Det kommer troligen att krävas betydande förändringar för att både återskapa förtroende för rederiets verksamhet hos Landskronaborna och för att vända företaget så att det blir ekonomiskt bärkraftigt inom de ramar som ges av kommunen. I denna situation är det väsentligt att styrelsen bland annat har erfarenhet och kunskap både om betydande organisationsförändringar och om hur företaget och ledningen ska arbeta med medarbetarna för att genomföra de nödvändiga förändringarna. Pernillas styrka och erfarenhet inom dessa områden passar som hand i handsken.

Enligt oppositionsråd Niklas Karlsson, arbetar socialdemokraterna fortfarande på vilka tre personer som de kommer att föreslå.
– Vi har inte landat det än, säger han på fredagseftermiddagen.

När det handlar passagerartrafik på sundet så är det frågan om inte Sverigedemokraterna och dess ordförande Stefan Olsson svarar för den största skrällen. Tidigare hamnchefen Svenny Håkansson ersätts nämligen på SD-mandatet av den tidigare VD:n i Ventrafiken, Göran Wramfelt.
– Han kommer att sitta som opolitisk på vårt mandat. Göran är skeppsmäklare och med en gedigen kunskap om just passagerartrafik. Han är just den typen av kunnig och kompetent person som vi efterlyst i styrelsen. Jag är mycket glad att han vill göra denna insats och jag är övertygad om att detta blir bra för bolaget, säger Stefan Olsson.

Göran Wramfelt driver sedan 1974 Wramfelt Maritime AB. Förutom detta bolag äger han idag även Curla.nu. Han är även engagerad i flera styrelser.

Miljöpartiet som är något av tungan på vågen i sjumannastyrelsen kommer att tillsätta  Mikael Fahlcrantz på sin plats.
– Samtidigt lämnar han Landskronahems styrelse och ersätts där av Björn Nilsson, meddelar Lilian Håkansson.

Sedan tidigare är det klart att moderaterna föreslår Björn Falk som  ny ordförande i bolaget.

Läs mer:
Björn Falk ny ordförande i Ventrafiken

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser