Annons

Surprise skadad Missar en månads träning

På måndagens träning skadade Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani sin högerfot så allvarligt att man först befarade ett benbrott. Efter undersökning och sedan röntgen konstaterade läkarkåren dock att det ”bara” rörde sig om en rejäl stukning. Någon risk för premiären den 5 april är det inte för den vindsnabbe tekniske 26-åringen.
– Jag räknar med fyra veckor innan han är tillbaka i träning. Sedan kommer han att få köra igång försiktigt och lindat ett tag, säger BoIS rehabtränare Tomas Mårtensson.

Det var på träningen i måndags som Surprise åkte på en tackling samtidigt som han hade tyngden på högerbenet.
– Det såg riktigt illa ut och vi befarade det värsta. Men röntgenplåtarna visade ingen fraktur men väl en rejäl stukning både på in- och utsidan.

Annons
 

Tomas Mårtensson jobbar även mycket med nyförvärvet Andrew Stadler som dras med en ljumskskada.
– Det är vanligt att fotbollsspelare får den typen av skador som han har. Det beror på att benmusklerna är mycket större rent proportionellt jämfört med magmusklerna. De senare börjar då puta med smärtor som följd. Vi har sett sådana skador tidigare på bland andra Johan Andersson, Andrew Kelly och Linus Malmqvist.

Förmodligen är skadan en kombination av tidigare känningar samt en aning oförstånd.
– Han har sagt att han haft tendenser till skadan i höstas. När nu träningen drog igång körde han i kortbyxor och t-shirt och det var väl inte det smartaste. Men som sagt. Nu fokuserar vi på att bygga upp magmusklerna så att vi slipper större ingrepp, avslutar Tomas Mårtensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser