Annons

Gröna Lyktan stängt

Individ- och familjenämnden tog vid sitt senaste möte ett enhälligt beslut att dra in alkoholtillståndet för Gröna Lyktan på Eriksgatan. Detta innebar att krogen nu tvingats stänga och frågan är om de nuvarande ägarna kommer att kunna öppna igen.
– Jag ska inte gå några händelser i förväg för jag tror att de kommer att överklaga. Men för oss i nämnden och även i förvaltningen så är det glasklart, säger individ- och familjenämndens ordförande Jan-Allan Beer (FP)

Enligt honom är det skulder som ligger bakom beslutet att dra in, det för krogen nödvändiga tillståndet.
– Den som äger Gröna Lyktan har inte sin ekonomi i ordning. Ägaren försökte då dra sig undan för att undvika en indragning av alkoholtillståndet men det upplevde vi bara vara på pappret. Därför står vi fast vid vårt beslut.

Annons
 

Frågan är om krogen kommer att kunna öppna igen.
– Då krävs det helt nya ägare samt en ny ansökan och sedan får vi utgå från det, säger Jan-Allan Beer och uppger att han inte är någon motståndare till att det serveras alkohol på krogarna.
– Tvärtom så ser jag gärna många krögare med utskänkningstillstånd. Jag tycker det ska vara lätt att få tillstånd men då måste man sköta sig. Det är viktigt att alla har rent mjöl i påsen, avslutar han.

På grund av att protokollet från nämndsmötet inte var justerat förrän på måndagen så kunde krogen ha öppet som vanligt den gångna helgen men igår stängde man.
– Efter rådande omständigheter håller Gröna Lyktan stängt några dagar för att fixa till uppkommen situation. Jag återkommer med mera information så fort jag kan, står det att läsa på krogens facebooksida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser