Annons

Första steget mot NM i Finland taget

I mars i år avgörs Nordiska Mästerskapen i Rytmisk Gymnastik i Finland. Under helgen har det varit första uttagningstävlingen för de svenska RG – gymnasterna i Göteborg. Landskrona Kvinnliga GF hade fem deltagare med i tävlingen om de åtråvärda NM-platserna.

Josefine Olsson som gjorde sin debut bland toppskiktet på seniorsidan visade klart att hon är intresserad av ett NM-deltagande.
– Inledande grenen tunnband var ingen höjdare, men sedan radade hon upp jämna och bra körningar i de resterande grenarna boll, käglor och band. Josefine slutade på en andra plats i den knivskarpa konkurrensen. Vann gjorde Anastasia Johansson, Stråssa GF, säger Jenny Engdahl från LKGF.

Annons
 

Olivia Kristensson-Nilsson och Doruntina Goxhuli tävlade i juniorkategorin.
– De var båda spända och kom inte helt till sin rätt. Men Olivia lyckades i alla fall i grenen käglor få till en super bra körning och blev tvåa i den grenen. Totalt blev Olivia nummer sju och Doruntina nummer åtta. Anastassia Ponomarneko, GF Energo vann.

I klassen Duo, som är en ny gren på kommande NM hade LKGF två deltagare.
– Emma Sandell, som gjort come back i tävlingssammanhang samt nyblivna senioren Erika Gustafsson genomförde ett härligt bollprogram med fart och fläkt och lyckades med två fina framträdanden vinna uttagningstävlingen, säger Jenny Engdahl och sammanfattar.
– Fler tävlingar återstår innan laget är uttaget, men just nu ser det bra ut för “Josse”, Emma och Erika.

Noterbart är att LKGF inte har någon egen trupp men har lånat ut Wilma Mårtensson till Nevis RG för att hjälpa och förstärka deras möjligheter till ett NM deltagande med sin juniortrupp. Nevis trupp blev trea i tävlingen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser