Annons

Inga dyra spelare aktuella för BoIS

Igår skrev vi att BoIS ordförande Kenneth Håkansson är beredd att lämna ordförandeposten i föreningen då det är dags för årsmöte den 13 mars. Han säger också att ekonomin är den tuffa utmaningen för såväl BoIS som för fotbollen i stort. Länge tisslades och tasslades det om stora förluster i BoIS men enligt klubbens kassör Jac Neperus så lär siffrorna hamna ungefär på plus minus noll.
– Ge eller ta något hundra tusen. Men däromkring kommer det att hamna. Jag har inte den sista finslipningen ännu, säger han till Landskrona Direkt när vi frågar om klubbens ekonomi.

På frågan om det finns någon extern finansiär som gått in och ”räddat” klubben från minusresultat svarar Jac Neperus nekande.
– Nej, inte i år. Vi tappade en del i vår budgeterade placeringspeng samt lite i publikintäkter. Å andra sidan drog vi in en del, bland annat för att vi haft många ungdomar i spel. Jag tror därför att vårt eget kapital som var cirka 800 000 kronor vid förra årsskiftet är ungefär det samma i år.

Annons
 

Att Kenneth Håkansson är viktig för BoIS ekonomi är inget som kassören sticker under stol med.
– Med tanke på hans engagemang i såväl HSB i Landskrona som på Svenska Fotbollförbundet så är hans erfarenhet och kontakter naturligtvis viktiga för BoIS. Men att förvandla detta till kronor och ören eller procent av sponsorintäkterna går inte eftersom det är många i styrelsen och i nätverket runt föreningen som är i byggbranschen, förklarar Jac Neperus.

Förra året drog BoIS in cirka åtta miljoner kronor i rena sponsorintäkter. Hur mycket det blir i år vet ingen. Men det står klart att det är på utgiftssidan som man ska fixa budgeten för 2014.
– Vi kommer till exempel inte att ha mer pengar till spelarköp i år. Det blir inte ens någon så kallad sign-on-fee. Istället kommer vi att försöka att hitta spelare från lägre divisioner som är motiverade att ge det lilla extra. Tiden där vi har ett par spelare som uppbär hälften av alla pengar till spelarlöner är över.

En del av BoIS intäkter brukar komma av spelarförsäljningar. Många spekulerar därför i hur framtiden ser ut nu när det finns ett så kallat investmentbolag som ska vara med att dela på kakan.
– Det rör sig inte om några större summor. De gick in med en hel del när de bildade bolaget för tre-fyra år sedan. Jag tror att det var ett par hundra tusen per andel och att det slutade på cirka tre miljoner kronor, säger kassören och förklarar.
– Det finns ett avtal som anger hur mycket de ska ha vid en försäljning och det finns även ett tak om summan skulle bli större. Utan att gå in i några detaljer så kan jag konstatera att om BoIS tillexempel skulle sälja en spelare som Erik Andersson, eftersom hans namn figurerat på olika medier, så kommer BoIS att få den stora delen av kakan.

Den 13 mars får alltså BoIS medlemmar reda på hur det slutade ekonomiskt för 2013 och hur klubben ser på kommande år. Då kommer också beskedet om Kenneth Håkansson tar ett år till som ordförande eller om han ersätts. Vad gäller kassören Jac Neperus så är han beredd att ta ytterligare ett år vid räkenskaperna.
– Precis som alla andra så kan jag ersättas men jag har inte hört något. Och får jag förtroendet att vara kassör även 2014 så tackar jag ja, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser