Annons

Kenneth Håkansson ställer sin plats till förfogande

Sedan 1997 har Kenneth Håkansson hållit i ordförandeklubban i Landskrona BoIS. Inför kommande årsmöte har han meddelat valberedningen att han ställer sin plats till förfogande. Han stannar dock gärna kvar i organisationen.
– Precis som vid flera tidigare tillfällen har jag sagt till valberedningen att jag kan jobba med andra saker i klubben, om det finns någon annan som är beredd att gå in och ta över som ordförande, svarar han i ett mejl från Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi där han just nu befinner sig i egenskap av styrelseledamot i Svenska Fotbollförbundet och där landslaget befinner sig på årets januariturné.
– Att jobba i klubben oavsett roll är inga problem. Jag har under åren byggt upp ett stort kontaktnät bland sponsorer och samarbetspartners och inom svensk elitfotboll som det är viktigt att klubben kan behålla, utveckla och dra nytta av med min hjälp.

Att BoIS står inför stora utmaningar råder det ingen tvekan om och den största är ekonomin enligt Kenneth Håkansson.
– Den stora utmaningen framöver för BoIS likväl som för andra elitklubbar i Sverige ligger i att kunna finansiera verksamheten. Utan tillräckliga ekonomiska resurser går det inte att bygga en verksamhet långsiktigt oavsett om vi talar om A-laget eller vår talangutveckling. Kloka idéer finns men kan inte bli verklighet utan resurser. BoIS har idag en bra talangutveckling, mycket bra till och med, i jämförelse med många andra klubbar. Men för att ta ett steg till, kanske till topp fem bland elitkubbarna, behövs ytterligare resurser.

Annons
 

Vad Landskrona Direkt erfar så kan ett nytt namn vara aktuellt men Bo Holmqvist i valberedningen vill inte gå några händelser i förväg.
– Att ersätta Kenneth Håkansson är inte lätt. Han har många års erfarenhet. Därför måste en ersättare vara väl insatt i fotbollen och BoIS, säger han utan att avslöja om det finns någon het kandidat.

Årsmötet hålls torsdagen den 13 mars.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser