Annons

Jenifer Malmqvist vann en Guldbagge

Som första programpunkt på årets Guldbaggegala utsågs årets bästa kortfilm och jublet visste inga gränser när Landskronadottern Jenifer Malmqvists On Suffocation presenterades som vinnare. I sitt tacktal uppmanade hon, till publikens jubel, de ansvariga att stoppa utvisningen av HBT-personer som riskerar dödsstraff i sina hemländer.

Filmen handlar om två män som blir avrättade för sin kärlek till varandra. Noterbart är också att Kurdi Kara från Landskrona är en av skådespelarna.

Annons
 

Motiveringen löd: Med On Suffocation har Jenifer Malmqvist skapat en sju minuter lång film utan dialog som undersöker när ett system blir viktigare än en människas liv. Den har belönats med pris för bästa svenska kortfilm vid bland annat filmfestivalen i Uppsala och Saguenay i Kanada.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser