Annons

Diö besegrades men Kalmar var numret för stora för Lejonet

Lejonet hade dubbla hemmamatcher i helgen. På fredagskvällen knep man en skön seger mot gamle ärkerivalen Diö då men segrade med 8-4. På söndags eftermiddagen svarade Kalmar för motståndet och trots stor kämpainsats föll Lejonet med 0-2.

Helgen började fint för Lejonet som sanbbt gick upp i en 3-0 ledning mot Diö. I andra perioden följde en målkavalkad  utan dess like då gästerna vaknade till liv och metchen stod plöstligt 5-4. Lejonet fick börja tredje med att spela power play och gjorde detta med bravur. Redan efter 24 sekunder så satt 6-4. Efter detta snabba mål så tappade Diö det mesta och Lejonet kunde  ha en rätt så skön resa resten av perioden.

Annons
 

Det blev målsnålt men  tyvärr förlust för Lejonet när man i helgen föll med 0-2 mot Kalmar.

Det blev en målfattig tillställning i Karlslundshallen igår kväll. Kalmar var det klart bästa laget och detta visade dom direkt. Hade det inte varit för August Mazetti-Nissen i Lejonet-målet hade det antagligen blivit storförlust.

Lejonet kämpade på riktigt bra och föll med flaggan i topp. Skottstatistiken ger dock en tydlig fingervisning av matchbilden, 52-23 till Kalmar. Var det lite mål, så var det desto fler utvisningar. Mannen i randigt ville nämligen vara i fokus och visa vem som bestämde. Hur en så beskedlig match kan rendera i så många utvisningar hade man gärna hört en förklaring på.

Efter 0-1 i första perioden och ett missat straffslag i slutet av andra perioden dröjde det till  17.40 i tredje perioden innan slutresultatet kunde fastställas.

Klart bäst på plan var August Mazetti-Nissen.

Matchfakta

Lejonet – Diö 8-4 (3-0, 2-4, 3-0)
Målgörare: Lejonet: Lucas Lundberg 3 Felix Mattsson 2, Denniz Sjöö, August Cnattigius och Joachim Persson. DIÖ: Johan Eldh, Pontus Stenberg, Barna Benedek och Anton Wedderien
Skott: 44-37
Utvisingar: Lejonet: 8 x 2min DIÖ 11 x 2 min
Publik 81

Lejonet – Kalmar: 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Målgörare: Kalmar: Jesper Emilsson och Victor Andersson
Skott 23-52
Utvisningar: Lejonet 7 x 2 min 1 x 10 min Kalmar 8 x 2 min.
Publik 143

Nästa hemmamatch för Lejonet är derbyt mot Åstorp den 30:e januari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser