Annons

Debut för damerna i elitserien

Landskrona AK:s damlag lyckades förra året kvalificera sig till elitserien i tyngdlyftning. I lördags gick första omgången. Lagets stjärna Kristin Andersson är tyvärr skadad och därför fick en av de yngre tjejerna, Sara Helgesson hoppa in och hjälpa till. Laget fick ihop 362p.
Landskronas herrlag som tävlar i division 3 fick ihop 1188p. Ett bra resultat med tanke på att det var två debutanter med i lagsammanhang. Ungdomslaget fick ihop 522p och veteranerna skrapade ihop 619p.
Yngsta tjejen på plats, Hanna Brodin klarade alla sina lyft och tog nya rekord med 12 kg i ryck och 15 kg i stöt. Sara Andersson klarade även hon alla sina sex lyft och tog nya rekord med 29 kg i ryck och 38 kg i stöt. Sara Helgesson som gjorde comeback efter några år klarade också alla sina lyft med nya rekorden 30 kg i ryck och 40 kg i stöt.
Bland killarna kan nämnas Hasan Al-Husseini som klarade alla sina lyft och fick med sig 30 kg i ryck och 35 kg i stöt. Chedi Blom-Osman tog nytt klubbrekord för ungdomar i 85 kg:s klassen med 81 kg i ryck. Albin Fagerström tog nya rekord med 26 kg i ryck och 28 kg i stöt. Albin Leo tog det lugnt och med sex klarade lyft toppade han med 38 kg i ryck och 48 kg i stöt.

Två killar gjorde tävlingsdebut med den äran. Jonas Brodin klarade alla sina lyft och hans rekord ligger numera på 44 kg i ryck och 65 kg i stöt. Mentor Rizajs nya rekord är 65 kg i ryck och 83 kg i stöt. Bernt Nilsson, nestorn i laget, klarade 47 kg i ryck och 50 kg i stöt. Patrik Helgesson klarade 89 kg i ryck och 105 kg i stöt. sist av alla lyftande var Landskrona AK:s stjärna Marcus Ahl. Marcus var säkerheten själv och klarade alla sina sex lyft och puttade klubbrekorden i klass +105 kg, till 111 kg i ryck och 145 kg i stöt.

Annons
 

Resultat


Jonas Brodin med 62 kilo på stången. Foto: Hanna Brodin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser